donderdag 19 februari 2015

In plaats van bloemen

Futen balts
Rij je langs het Tienhoven kanaal en zie je de Futen in het water zwemmen. Nu zijn Futen hele mooie watervogels en heb ik al diverse keren een Fuut op de blog gezet.


De Futen zoeken elkaar op en beginnen met de balts, de kopjes schudden van links naar rechts, tussendoor elkaar aankijkend. Ondertussen worden de veren opgepoetst.

Futen balts
Ze vinden elkaar aardig en duiken onder om even een bloemetje plukken. Nu ja een bloemetje, niet echt. Een bek vol waterplanten moet de ander overtuigen dat hij of zij  heel goed voor de ander kan zorgen.


De beide Futen komen rechtop uit het water en tonen al slingerend met de kop de prachtige waterplanten aan de ander.Wat er verder onder water gebeurd is niet helemaal duidelijk, maar er zal wel een mooi nest gebouwd worden.Een prachtig schouwspel om te zien. De kwaliteit van de foto's had beter gekund, maar zijn toch te leuk om niet te plaatsen.

1 opmerking:

  1. Prachtig!
    Ze waren wel heel beweeglijk, zie daar maar een scherpe foto uit te halen, maar jou is dat toch goed gelukt. En dat moment meemaken is al een feestje!
    groetjes,
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen