donderdag 3 april 2014

Een Winterkoninkje aan de kust

Zilvermeeuw
Op het programma voor twee vogelaars stond een bezoek aan de zuidpier van IJmuiden. Even onze gast uit Nieuw Zeeland wat kustvogels laten zien.

Grote Stern
Het begint goed. De meeuwen en de sterns lopen langs de waterkant. Blijft altijd moeilijk om de meeuwen te benoemen. De volwassen Kok-, Storm-, en Zilvermeeuwen zijn wel herkenbaar, maar al die tussen jaren zijn te moeilijk voor mij.

Zilvermeeuw
Maar goed we gaan de pier op en ik reken onder anderen op heel wat lopertjes. Geen vogel te zien langs de kant van de pier, of toch wel. Maar de vogeltjes die we zien, horen helemaal niet op de piet thuis. Een Winterkoning, een Roodborstje en de Fitis. Vogels die normaal niet op zo’n kale pier leven maar tussen de struiken of in het bos.

Fitis

Roodborst

Winterkoning

Gelukkig komen we aan het eind van de pier nog een flinke groep Paarse Strandlopers tegen en zelfs nog een enkel Steenlopertje, enkele Scholeksters en Aalscholvers.


Paarse Strandloper

Steenloper


Aalscholver

Scholekster (rustkleed)
Maar naast vogelaar is Dirk ook nog een fanatiek visser en werd er al lopend over de pier, diverse keren gestopt voor een praatje met de lokale vissers.
Een vis glijdt makkelijker naar binnen


Ondertussen reden de tractoren af en aan over het strand om de vakantiehuisjes weer op hun plaats te zetten.


1 opmerking:

  1. Hele mooie serie foto's en een lekker sfeertje, maar de eerste foto vind ik echt een TOP-foto!!!! Ik ben er weg van.
    groetjes,
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen