donderdag 27 maart 2014

Geschiedenis


Paleis Soestdijk
De V.O.P.R.U. ( Vereniging van Oud Politiemedewerkers Regio Utrecht) had vandaag zijn laatste uitje voor de leden in het paleis Soestdijk.

Door de samenvoeging van de regio politie Utrecht met de regio Gooi & Vechtstreek en de regio Flevoland in de Eenheid Midden Nederland ontstaat er ook een nieuwe vereniging met de naam Senioren Politie Eenheid Midden Nederland (S.P.E.M.)

Speciaal voor ruim 190 oud medewerkers en partners van de regio politie Utrecht werden de poorten van het voormalige paleis open gezet. Door ze in groep(jes)en ingedeeld waren, heb ik niet gemerkt dat er zo’n bijna 200 mensen aanwezig waren.

Roodborst
Bij een lekker zonnetje kon er voor- of na de rondleiding door het paleis een wandeling gemaakt worden in de tuin van Soestdijk, of op het terras van de Orangerie wat gedronken of gegeten worden. In de verte klonk de roep van de Groene specht en in de tuin erg veel Merels, Vinken en Roodborstjes

In groepen werd onder leiding van deskundige en enthousiaste gidsen een rondleiding gegeven door het paleis. Natuurlijk kennen wij (ouderen) het paleis van de beelden van de televisie. Tijdens Koninginnedag het defilé door de tuinen van het paleis en langs het bordes, waar de hele koninklijke familie stond om de felicitaties in ontvangst te nemen.

De binnenkant van het paleis is minder bekend en het is interessant om daar ook eens te mogen rondlopen.
Op veel plaatsen waren grote foto’s geplaatst, waarop details zichtbaar waren van de betreffende ruimte. Ook het wassenbeeld van Juliana was tijdelijk tentoongesteld, evenals het servies waar de Russische president Poetin van gegeten heeft.

Koningin Juliana en prins Bernhard bewoonden het paleis Soestdijk van 1937 tot 2004.

Beetje fris , maar wel een lekker zonnetje

De  natuur bloeit


Achterzijde paleis


Juliana en Bernhard

Orangerie


Paleis Soestdijk

Eetkamer

Juliana


Ontvangstkamer

Groter dan de Nachtwacht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten