maandag 31 maart 2014

Een buideltje

Buidelmees
Onze gast sliep een beetje uit en in de middag staat een concert van het politiekoor op het programma. Toch kriebelt het om nog even een uurtje naar buiten te gaan. Een wandelingetje over de Hollandse Kade kan nog net.
De gebruikelijke route vanuit Maarssenbroek, de A2 over en dan verder door Haarzuilens richting Kockengen. Maar zover zijn we niet gekomen.
Net over de A2 zien we twee vogelaars met wel heel erg veel belangstelling voor de rietkraag.
Toch maar even kijken wat er voor speciaals te zien is. In ieder geval Gert Vonk, die we gisteren ook tegenkwamen bij de blauw gevleugelde Talling. Die Talling is nog een groot vraagteken, maar vandaag kan het vraagteken wegblijven. Aan de overkant van de sloot zitten twee prachtige Buidelmezen. Ze laten zich mooi zien en het lukt om wat foto’s te maken.
Een mooie nieuwe soort en weer dichtbij huis. 
De Fitis, de eerst van dit jaar voor mij, zit mooi en zingt geweldig. Mag ook mee met de foto op de blog. De Blauwborst laat zich ook horen, maar het lukt nog niet om er een mooie foto van te maken.
In de avond nog een Tjiftjaf gezien. Leuk om het verschil te zien.

Fitis

Tjiftjaf
In de middag zingen we de sterren van de hemel, maar daar is een andere blog voor.

2 opmerkingen:

 1. Ja Huib, dat waren wel even toppers die Buidelmezen. Je hebt ze er mooi op gekregen. Ook leuk de Fitis en de Tjiftjaf. Heerlijk die lente!
  Enne... wel bellen hè een volgende keer ;-)

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. TOP Huib! Gelukkig waren we allemaal nog net op tijd!!
  Een hele mooie regiosoort! Je Fitis en Tjif staan er ook heel mooi op!
  groet,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen