woensdag 15 januari 2014

40 jaar Maarssenbroek

Boomstede 1975
Veertig jaar geleden ontstond Maarssenbroek in de weilanden tussen de snelweg A2 en het Amsterdamrijnkanaal.

In de zomer van 1975 vertrokken wij richting Boomstede naar onze nieuwe woning. Boomstede is na Bloemstede, de tweede wijk die gebouwd werd in Maarssenbroek.
Boomstede  2014 ( Google map)
Regelmatig gingen we in Boomstede kijken hoe de bouw er bij stond. Vloer gestort, eerste verdieping, dak er op. Alle verrichting werden gevolgd en soms op de foto vastgelegd. Tot de tegelzetter bezig was in de keuken. De kleur tegels kwam niet overeen met de kleur die we besteld hadden. Het bouwnummer gaf uitsluitsel. Al die tijd in het verkeerde huis rond gelopen. Bij ons, twee rijen verder, moest het dak er nog op.

Ook wel bijzonder was de prijs van het huis. Net boven de magische grens van 100.000,-  guldens, maar wel met een subsidie van 17.500,- gulden (premie A woning). De rente was toen 9,8 %.
Boomstede 1975
Na bijna veertig jaar is het huis niet meer in originele staat, zoals de keuken, toilet, badkamer, een dakkapel en een serre. De geschiedenis van het huis ligt wel vast, vanaf de eerste bouwtekening tot en met de laatste wijziging.

Boomstede 2014
Behalve met het huis veranderde in de loop der jaren ook het een en ander met en rond de bewoners. Zo waren er, katten, kippen, muizen en een hond. Groeiden er twee kinderen op. Zijn de bewoners inmiddels met pensioen en komen er regelmatig een aantal kleinkinderen over de vloer.

Boomstede 2014
Kortom de tijd heeft niet stil gestaan en een groot deel van ons leven ligt achter ons in Maarssenbroek.

4 opmerkingen: