woensdag 13 februari 2013

Drie opdrachten

Winterkoning
Voor vandaag stonden er drie doelen op het programma.
De Bilt : De Grote Gele Kwikstaart en de Appelvink
Kanaleneiland : De Baltische Meeuw
Papendorp; De Patrijs.

Eerst naar De Bilt, waar de Grote Gele Kwikstaart voor ons uitvliegt langs de waterkant. Maar een foto maken lukt dit keer niet. De Appelvink zien we helemaal niet. Wel veel andere vogels, waaronder een groep Koperwieken. Langs de waterkant het Winterkoninkje.

Sperwer
Ineens vliegen de vogels alle kanten op. Het duurt even voor we de oorzaak in beeld krijgen. Een Sperwer kwam naar beneden zetten. De Gaaien stelde zijn aanwezigheid niet op prijs en met zijn drie├źn wisten ze de rover te verjagen.
Baltische meeuw ?
Door naar Kanaleneiland, waar we, bijna zeker de Baltische meeuw zien. Of we het goed hebben moeten de deskundigen ons nog duidelijk maken. Meeuwen blijven een bijzonder soort vogels. De eenvoudige soorten ken ik inmiddels, maar de Geelpoot en Pontische meeuw en nog enkele ondersoorten herken ik nog niet.

Kokmeeuw
Stormmeeuw
Tot slot Papendorp. Maria wilde zo graag in het jaar van de Patrijs, de patrijzen op de foto zetten. Na bij enkele molshopen en pollen, die aangezien werden voor Patrijzen, de Patrijzen toch gevonden. Ze bleven mooi zitten in het zonnetje. Wat zijn ze mooi met hun schitterend verenkleed.

Patrijs
Patrijs
Kortom een geslaagde vogeldag.

3 opmerkingen:

 1. Wow Huib, wat staan die Patrijzen er onwijs mooi op zeg, prachtige kleuren zo met de zon! De Sperwer is ook goed gelukt en die meeuwen, dat vind ik ook maar lastpakken.

  Dat patrijzenplekje moet ik ook maar eens bezoeken en alle molshopen afspeuren ;-).

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige foto's! Vooral het winterkoninkje en de patrijsjes.
  Voor mij nog een bonus: ik wilde ze ook nog zo graag met wat sneeuw! Ook gelukt!
  groet,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Laatst nog gezocht naar die Patrijzen, maar ik kon ze niet vinden. Des te meer waardering voor jouw plaatjes!

  BeantwoordenVerwijderen