woensdag 20 februari 2013

De Krooneend

Krooneend
De zon schijnt en de natuur lonkt. Even met Maria naar buten om wat foto’s te maken en te genieten van de natuur. De Krooneend zit in Botshol en met het zonnetje moet het lukken om het eendje vast te leggen.

Wilde eend
Wat we zien zijn Wilde Eenden. De Krooneend laat zich even niet zien. Uiteindelijk zwemt er toch eentje in de plas. Hij kijkt ons aan met een blik van alweer vogelaars en zwemt dan weg.We rijden verder door het boerenland en worden gewaarschuwd voor de vier koeien die over kunnen steken. En mochten we wat zien, pas op voor de zachte berm.


En er was meer te zien. 

Kleine zwanen
Grote Zilverreiger
Een groep Kleine zwanen die ver weg in het land neerstreken. Een Grote Zilverreiger langs de weg kant. Een Zwarte Zwaan, die ruzie had, of misschien wel contact wilde leggen met een Knobbelzwaan. 

1 opmerking:

 1. Hoi Huib,

  Even lekker genoten van jouw polderrondje (en het verkeersbord). Als je bij de Krooneendenplek even blijft wachten komen ze standaard na enkele minuten terug. Ze worden vaak gestrest omdat de wilde eenden zo hysterisch wegvluchten. De Krooneenden zelf zijn niet schuw.

  De houding van de Grote Zilver is ook leuk, zo pootje over. Wat wonen we toch eigenlijk mooi ondanks de drukke randstad. Het is maar wat je wilt zien!

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen