maandag 4 februari 2013

De bordjes zijn verhangen.Vroeger, voor 2012, hadden we de regio politie Utrecht, met een Korpschef en een korpsleiding. Tegenwoordig, in 2013, hebben we de Nationale politie en landelijk maar één Korpschef.
Nu hebben we geen regio's meer, maar een Eenheid Midden-Nederland, met één politiechef, die deel uit maakt van de EENHEIDSLEIDING Midden-Nederland.

Jammer ik vond de bordjes in de parkeergarage, gereserveerd voor de KORPSLEIDING deftiger dan de huidige bordjes gereserveerd voor de EENHEIDSLEIDING.

Op Google gezocht naar de betekenis van het woord "Eenheidsleiding".
Ik kwam niet verder, dan dat de Politie en Scouting Nederland een eenheidsleiding hebben.

Info over de Nationale Politie

Vanaf 1 januari 2013 vormt de politie één korps, waar ongeveer 63.000 mensen werken. Eén korpschef (Gerard Bouman) heeft de leiding over deze organisatie die bestaat uit tien regionale eenheden, de Landelijke Eenheid voor regio-overschrijdend en specialistisch politiewerk en het Politiedienstencentrum voor ondersteunende taken. Donderdagochtend 3 januari vond in de Ridderzaal in Den Haag de officiële beëdiging van Gerard Bouman tot korpschef van de nationale politie plaats.

Vanaf 1 januari 2013 geldt de Politiewet 2012. Vanaf die dag is de korpschef ook bevoegd om namens de nationale politie besluiten te nemen. Hieronder staan die besluiten die voor u van belang kunnen zijn.

Binnen de nationale politie bestaat slechts één bestuursorgaan in de zin van de Algemene wet bestuursrecht: de korpschef. De korpschef is in alle wet- en regelgeving aangewezen als bevoegd orgaan om besluiten te nemen. Via een mandaatbesluit heeft de korpschef veel van deze bevoegdheden gemandateerd aan de leidinggevenden van de regionale en landelijke eenheden en aan de directeuren van bedrijfsvoeringsonderdelen. De politiechefs en de directeuren hebben veel van deze gemandateerde bevoegdheden weer ondergemandateerd aan districtchefs en afdelingshoofden. Al deze functionarissen zijn hierdoor bevoegd om besluiten te nemen namens de korpschef. 

1 opmerking:

  1. Idd is dit nieuwe bordje veel minder chic!Maar wel leuk dat het je gelijk is opgevallen.
    groet,
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen