zondag 18 november 2012

Een SMS "Zwarte zee-eend bij de plas"

Vogelaars
Krijg ik rond de middag een sms’je van Paul dat er een Zwarte Zee-eend in de recreatieplas zit. Dus hup in de auto en naar de overkant van de A2 waar de Haarrijnse recreatieplas is. Behalve een groot aantal vissers, die tot hun middel in het water staan zie ik geen vogelaar ( te herkennen aan een grote camera en dito scope).
Breeveldplas met Zwarte zee-eend (in lichte cirkel
Even bellen naar Paul en het wordt duidelijk dat het om de Woerdense recreatieplas gaat, de Breeveldplas. Op naar Woerden. Langs de plas staan de Woerdense vogelaars al te kijken en hebben de Zwarte Zee-eend in beeld via de scope. Via de scope is de zee-eend prachtig in beeld te krijgen. De zee-eend zit aan de andere kant van de plas. Een bekend verschijnsel met watervogels, meestal zwemmen ze aan de andere kant. Daarnaast staat het lekkere zonnetje voor een foto ook nog aan de verkeerde kant.
Zwarte zee-eend tussen de Kuifeenden
Gezamenlijk gaan we langs de plas richting zee-eend en het lukt uiteindelijk om er een plaatje van te maken. Geen wereldfoto, maar toch duidelijk herkenbaar. Paul bedankt voor het sms’je. Een Zwarte zee-eend in Woerden is bijzonder, net als de Eider in Vleuten.
Zwarte zee-eend
Zwarte zee-eend
Zwarte zee-eend
 

3 opmerkingen:

 1. Hoi Huib,

  Het was gezellig daar in het zonnetje. En een mooie waarneming. De tweede foto vind ik weer geweldig, geeft mooi weer hoe het zware vogelaarsleven in elkaar steekt. Want ik sta hier en hij zwemt daar.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Huib,
  de 2e foto is een prachtige foto en geeft goed weer wat je moet uitspoken om in zo'n priegelig puntje op zo'n grote plas er ook nog een bijzonderheid in moet kunnen herkennen. Dan moet het wel je hobby zijn. Het is je toch gelukt mooie herkenbare sfeerfoto's te maken van de Zwarte zee-eend. En gezellig, jammer dat ik het gemist heb! Maar, ja ik zat aan zee.....en daar was geen Zwarte zee-eend te bekennen!
  groet,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen