donderdag 19 juli 2012

In de wind

Rietgors, hangend in de wind
Het is eindelijk weer eens een (bijna) droge dag. Wel waait het flink in de polder. De Rietgors zingt volop en weet zich daarbij ook nog vast te houden aan de rietstengel, die voortdurend meebuigt in de wind.
Eempolder
De Eempolder is een prachtig natuurgebied. Groene weilanden met kleine plasjes, grenzend aan het Eemmeer.
We gaan eerst opzoek naar de Roodkopklauwier, maar weten eigenlijk al dat we die niet zullen treffen. De afgelopen dagen is hij niet meer gezien. Toevallig treffen we op de juiste locatie de vogelaar, die hem voor het eerst gezien heeft, vorige week. Nee, hij vliegt er echt niet meer.
Was wel leuk geweest om dat vogeltje te vinden, maar goed, het gaat om de frisse neus en wandelen in de natuur. De roofvogels zijn volop aanwezig. Bruine Kiekendieven, Buizerds en Torenvalken laten zich regelmatig zien.
Bruine Kiekendief

Buizerd
Torenvalk

In de vogelkijkhut staan we uit de wind. De Futen liggen ook uit de wind voor de hut te dobberen. Het blijven prachtige beestjes en zijn erg fotogeniek. De zwaluwen vliegen langs en bijna naar binnen. Als we een stapje terug doen vliegt een Boerenzwaluw echt naar binnen. Boven mijn hoofd bleek hij of zij een nestje te hebben.
Vogelkijkhut Eemmeer
Fuut
Fuut
Boerenzwaluw
Een verdwaalde Distelvlinder
Maria, dit zijn geen vogeltjes.
Uitkijken dus


1 opmerking:

  1. Het waaide erg hard, maar toch een leuke vogelochtend! Je Kieken, futen en koeien ;-) staan er leuk op! Mooi gebied, echt om bij de ganzentrek nog eens te bezoeken.
    groet,
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen