zondag 29 oktober 2017

Met de oudjes op pad

Stadion FC Utrecht
De Senioren van de Politie Eenheid Midden Nederland (SPEM) en het Nationaal Ouderenfonds hadden de oudjes van de politie uitgenodigd voor de wedstrijd FC Utrecht – NAC Breda.

Een zeventig personen hadden zich aangemeld voor dit uitje en waren op tijd aanwezig op de carpoolplaats in Houten, om vervolgens over te stappen in de bus.

Met de bus naar de Galgenwaard.
Het was al aardig druk tondom het stadion. Veel toeschouwers, auto's en allerlei stalletjes met eten en natuurlijk FC producten.

Vlak voor de ingang van het stadion werden de bussen geparkeerd konden we uitstappen. Wat een luxe !!

Vervolgens via de draaideur (even de kaart scannen) naar binnen.
Daarna door richting vak G van de hoofdtribune.


het is nog vroeg
Daar stonden de vrijwilligers van het Nationaal Ouderfonds al klaar om ons van een das te voorzien. Uiteraard met het opschrift en logo van onze FC. 


Natuurlijk was die das om ons warm te houden, maar ook om ons nog enthousiaster te maken voor ons clubje FC Utrecht. Daarnaast ook wel een fraai gezicht, al die SPEM-leden met zo’n rood/witte das.

Bunnik side

Voor de seizoenhouders is het een vanzelfsprekendheid om iedere week richting het stadion te gaan om de FC en de supporters in actie te zien.

Voor mij nog wel bijzonder. 
Het moet zeker wel langer dan vijfentwintig jaar geleden geweest zijn dat ik een wedstrijd van de FC bezocht samen met mijn zoon. 
Daarnaast ben ik als agent in 1975 nog weleens in het stadion geweest. Ik denk voor toezicht tijdens een voetbalwedstrijd. Ik herinner mij alleen nog dat het, het oude stadion was met de wielerbaan.Het zonnetje schijnt ons toe en heel, heel af en toe valt er ook nog een druppeltje regen. Er valt genoeg te zien rondom. Het stadion maakt zich langzaam klaar voor de wedstrijd. De tribunes lopen ondertussen aardig vol en de vlaggen komen tevoorschijn.Ook de spelers komen het veld op om zich nog even warm te lopen en de spieren op de juiste lengte te brengen, waarna ze weer richting kleedkamer gaan.

Voor de wedstrijd kondigt de speaker de spelers aan. Ik hoor hem wel, maar niet wat er allemaal gezegd wordt. ( hoor ik dan echt bij de oudjes ?) Daarna zijn de spelers en de scheidsrechter op het veld en gaat het om het ‘eggie’ .


De wedstrijd begint goed en al vrij vlot scoort de FC zijn eerste doelpunt in deze wedstrijd. 

Veel kabaal uit de luidsprekers en ook de tribunes laten zich horen.
Jammer daarna schiet NAC er zomaar twee in en staat ons clubje achter. Gelukkig krijgen de spelers en de scheidsrechter goed advies van de supporters op de tribunes.  Er worden allerlei kreten geroepen. Een kenner zal wel weten wat, maar ik kan het niet thuisbrengen. Te weinig kennis van het geheel. Ik weet zeker dat de scheidsrechter en de voetballers wel weten wat er gescandeerd wordt.
Ook rondom hoor ik de kenners advies geven. ‘na voren’, ‘schieten’, ‘dekken’, ’scheids hij schopt’, ‘ga maar liggen’, ‘tijd rekken’, ’ja hoor alleen voor FC fluiten’.Maar gelukkig hebben we Venema nog. Die schiet hem er wel in en we houden er toch een puntje aan over.
Kijk als ze die lat nu iets hoger gelegd hadden, hadden we gewonnen. Maar ja, dan moet die lat wel meewerken.


De quiz met Koos van Tamelen was voor de kenners van de FC. Na twee vragen was het voor mij over. Maar de leuke ontspannen, spannende wedstrijd was de hoofdprijs.
Met dank aan Ton Rensel en Hennie van Driesum,

Voor meer foto’s kijk op de website van de SPEM 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten