dinsdag 31 oktober 2017

Gewoon een spreeuw

Spreeuw
Ze zijn er met honderden en soms met duizenden tegelijk en samen vormen ze dan allerlei patronen in de lucht.
Gewoon een spreeuw. Maar bekijk zo’n spreeuw maar eens van dichtbij.Een prachtig verenkleed, met een wit V-tje aan ieder eind van een veer. De metalenglans van het geheel in de ochtend zon. Ja, en dan nog die felle blik. Gewoon een pracht vogel.

Spreeuw in de ochtend zon


Het was toeval dat de spreeuw zich liet vangen op het snippenveld, dat stond er natuurlijk voor de watersnippen. Maar ook daar werd er toch nog één van geringd.

Watersnip


Geweldig dat op de CES-locatie de eerste sijsjes zich kwamen melden voor een ringetje. Vorig jaar werd er binnen de VRS De Haar geen sijsjes gevangen op deze locatie.

Sijs  vrouw & man

Sijs vrouw

Sijs man
Wat mij opviel was de snavel van die vogels. Kennelijk kost het nog al wat moeite om het eten te bemachtigen en slijten daardoor de snaveltjes langs de randen.
Ook de koperwieken laten zich goed zien en van dichtbij bekijken. Duidelijk herkenbaar aan hun stevige lichte wenkbrauwen en het koperachtige kleurtje in de oksel van de vleugels.

Nina, vogel in de hand en de boeken op tafel

Koperwiek

Keuzes maken, vogel of William scherp in beeld
Het ging natuurlijk om de koperkleur van de koperwiek.
Maar de enthousiaste blik van William won het dit keer
Genoeg materiaal om een blogje te vullen en te delen.

Koolmees

Merel

Merel die misschien wel een koperwiek had willen zijn

Putter

1 opmerking:

  1. Prachtige soorten! De spreeuw is idd schitterend en de sijsjes echt snoesjes!! Ook de merel, koperwiek en putter mooi, hoor.
    En ik blijf het geweldige vogels vinden: de watersnip, zo gaaf dat die hier gewoon zitten, als dat maar niet verandert met de komst van de nieuwe woonwijk!
    groetjes, Maria

    BeantwoordenVerwijderen