vrijdag 21 juli 2017

Bungle Bungle


Het was een koude nacht en de extra wollen deken was wel nodig. Wat een verschil, rond de 30 graden op de dag en in de nacht ijskoud in Bungle Bungle Wilderness Lodge in het Purnululu National Park een World Heritage area.

Vandaag stonden de Bungle Bungle op het programma, maar eerst een goed ontbijt met eieren en spek. Daarna de auto weer inpakken, omdat de komende nacht in Hals Creek wordt doorgebracht.

Op tijd op pad, omdat het anders te warm zou worden. Zoals bij elke bergketen, zijn er diverse wandeling om net iets anders te zien. Een cathedraal, een dom of een look out. Ook de Bungle Bungle kent bijzondere wandelingen.Maar de Bungle Bungle valt eigenlijk niet uit te leggen en te pakken in een foto. Je moet het gewoon beleven. Het is zo’n bijzondere dwarsgestreepte bergketen, met al zijn rondingen. Ooit onstaan in de bedding van een heel groot water, waar in de loop der eeuwen, de lagen zand en steen zich over elkaar heen opstapelden. De ronding komen door de wind en regen.Heel indrukwekkend om daar tussen te lopen. Dus geen vogeldag vandaag, maar als toetje nog wel een bijzondere duif gezien. De White-quilled Rock-Pigeon.

De White-quilled Rock-Pigeon

De White-quilled Rock-Pigeon
Overigens behalve er lopen, kun je er ook overheen vliegen. Peter gaf Jenny alsnog voor haar verjaardag een helikoptervlucht boven de Bungle Bungle. Ja natuurlijk ging hij zelf ook mee.Eind van de dag verlieten we na 53 kilometer gravel road met alles er op en er aan, waardoor we er weer twee uur over deden, het Purnululu nationaal park en hadden weer een normale weg, met road trains, koeien langs de weg, dode dieren en natuurlijk de roofvogels zoals kites en zelfs weer de Wedge tailed eagle.2 opmerkingen: