zondag 28 mei 2017

Een Goudvink hadden we nog niet.

Teja met Zwartkop met geologger
Er zijn al veel soorten vogels gezien en gevangen in de eendenkooi Haarzuilens, maar een Goudvink hadden we nog niet eerder gehoord of gezien.
Leuk dat de Goudvink ook in de kooi zich laat zien. Al diverse keren werden er Goudvinken gevangen in de Molenpolder. Eindelijk tijdens CES 5 van VRS De Haar, nu dus hier. 

Goudvink


Een kleine kanttekening, ondanks dat een mannetje mooier is dan een  vrouwtje, moet deze man toch wel beter op zijn verenkleed letten. Een beetje slordig.
CES 5 was een overigens mooie ochtend met 107 vogels en 21 leuke soorten. Bijna de helft aan terug vangsten. Betekent dat een flink aantal vogels weer zijn teruggekomen op hun vaste verblijfplaats. Door het vangen en ringen is het mogelijk om het gebied te blijven monitoren op de vogelstand in de kooi en de kwaliteit van de vogels. Goed bezig.


Zwartkop met kleurringen
Ook Teja was weer goed bezig, door een aantal mannelijke Zwartkoppen van een geolocator te voorzien. Vakkundig en met respect voor de vogels werden de rugzakjes bevestigd, waarna de vogels weer mochten gaan. 

geologger


Soms nog even vanuit een boom toekijkend naar de ringtafel, om vervolgens tussen het groen te verdwijnen. Nieuw is de toevoeging van een roze ring, om op afstand al te kunnen zien dat het een zwartkop is met een geologger.

Zwartkop man

Nog even toekijken
Wie niet zo blij was met zijn gele ring was de kauw. De aluminiumring was nog daaraan toe, maar zo’n grote gele ring vond de kauw maar niks. 

Kauw

Een mooie ring, maar ik ben wel boos
Met een beetje geweld probeert de vogel hem los te krijgen, maar dat gaat niet lukken. Uit onderzoek is gebleken dat na een paar dagen de vogels hun extra ringen accepteren.

Deze ring wil ik niet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten