vrijdag 27 april 2012

De Koningin ging akkoord

Leen de Rooij
Vandaag vrijdag 27 april was het de bekende lintjesregen 2012. Een jaarlijks gebeuren tere van de verjaardag van de Koningin. Twee jaar geleden kreeg mijn zus Anneke een lintje.
Vandaag had het Hare Majesteit behaagd, om ook mijn broer Leen de Rooij, een lintje op te laten spelden door de burgemeester uit Houten, in aanwezigheid van vrouw, kinderen en kleinkinderen.

Leen wilde deze bijzondere gebeurtenis toch ook delen met zijn familie en nodigde broers, zussen, schoonfamilie en enkele vrienden uit voor de lunch in restaurant De Engel in Houten.
Leen gefeliciteerd met deze onderscheiding.

Er moet een reden zijn waarom iemand een lintje krijgt. Deze vond ik op de site Trefpunt Houten :
De heer L. de Rooij (73)

De heer de Rooij heeft zich ruime tijd ingezet op het terrein van de kerk, het onderwijs, de Lionsclub en de humanitaire hulpverlening. Hij heeft in de periode 1970 tot en met 2004 voor de Protestantse kerk meerdere periodes van vier jaar gediend als ouderling, jeugdouderling en diaken. Behalve oprichter van het schoolbestuur Protestants Christelijk Onderwijs, is hij ook secretaris geweest. Mijnheer De Rooij is vanaf 1989 als chartermember betrokken geweest bij diverse activiteiten voor de Lionsclub Houten. Hij heeft verschillende bestuursfuncties bekleed zoals penningmeester en secretaris. 
Ook zet hij zich nog steeds volledig in bij allerlei hand- en spandiensten tijdens het Alzheimercafé. Circa vijftig tot zeventig personen nemen hieraan maandelijks deel. Sommigen hebben echter vervoer nodig om hier naar toe te kunnen. De Lionsclub heeft zich sinds 2005 garant gesteld om dit vervoer te regelen. De heer de Rooij heeft hierbij vanaf het begin de rol van coördinator vervoer op zich genomen.

Tussen 2000 en 2010 is hij drie keer als leider en coach van een groep jongeren meegegaan naar Roemenië om gedurende drie weken in de zomervakantie klussen te doen die door de Stichting Bichis-Bükkös waren geadopteerd. In 2010 is het initiatief genomen om tijdens de zomermaanden maaltijden te koken voor ouderen in de Opstandingskerk in Houten. Ruim veertig vaak alleenstaande ouderen nemen hieraan deel. Mijnheer de Rooij is vanaf 2010 als coördinator betrokken bij de keuze van het menu, doet de inkopen en is één van de drie koks.
De heer de Rooij krijgt hiervoor een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

1 opmerking:

 1. Ere wie ere toekomt.
  Ik ben zeer onder de indruk.
  En feliciteer je broer Leen van harte.
  Mooi dat je deze benoeming op een blog plaatst.
  groet,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen