woensdag 1 februari 2012

Koud hèWinter
Maria, gaan we nog naar buiten in deze kou ? Natuurlijk wel, maar wat was het koud, een snijdende wind die de gevoelstemperatuur op minimaal min tien graden zette.

Grote Zilverreigers
Eerst even langs Kockengen, wie weet zittie er. Niet dus, door richting Mijdrecht op zoek naar de Roodhalsgans. Bij het Oortjespad zien we op de plas een groot aantal Zilverreigers. Toch even kijken. Eventjes maar. De grond kraakt onder de voeten en de wind staat pal in het gezicht. De plas blijkt vol te zitten met Smienten en langs de kant staan zo’n zestig Grote Zilverreigers. Geweldig om de Smienten, gewaarschuwd door ons krakend geluid, op de vleugels te zien gaan.

Smienten
Buiten de plas ontdekken we de Goudvink. De moeite waard om, in de auto, op zijn terugkomst te wachten. Een prachtige Vink, met zijn zwarte kop en rode borst. Het Roodborstje nemen we ook maar mee op de foto.
Goudvink
Roodborst
Chileense Smient
Mijdrecht en Wilnis leverde niets op. De meeste ganzen waren gevlogen of zaten te ver weg. Op de terugweg werden langs de waterkant gewezen op een Chileense Smient, die tussen de andere rondzwom.
Een nieuwe soort voor ons dus snel op de foto.

Nu zattie er wel, de Roerdomp. Deze keer deze vogel wel goed op de foto kunnen zetten. Zelfs nog een foto weten te maken van twee speciale vogels op één foto. De IJsvogel en de Roerdomp.


Roerdomp
Omdat het nu echt winter is, nog enkele winterse beelden.
Wilde eenden
Knobbelzwaan
Smient ( vrouwtje)

Koud hè

1 opmerking:

 1. Hoi Huib,
  Het was eigenlijk te koud, maar de Roerdomp samen met de ijsvogel op een plaatje, was wel de sensatie van de middag!
  Brrrrrrrrrr voorlopig ga ik niet meer mee, hoor!
  groet,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen