donderdag 5 januari 2023

Castle Hill

Castle Hill

Op weg naar Arthurs Pass. Maar voor we zover zijn, gaan we op de koffie bij Richard en Cindy op hun boerderij. De honden blaffen als we aankomen, maar zijn daarna vrijwel direct weer stil. Ze mogen uit te kennel en rennen rondom het huis. Binnenkomen doen ze niet. Wel zo af en toe even in de deur opening kijken wat er gebeurd.

honden van Richard

boerderij Cindy & Richard van Garderen

Door de bergen

Met twee auto’s op pad. Wisselend Riet en ik in de auto bij Richard en Cindy of bij Dirk en Gonny. Een flinke rit en zoals Gonny zei. Dit keer niet over en door de heuvels, maar nu over de echte bergen. Klopt, schitterend om daar tussendoor te rijden. Halverwege de rit in een restaurant een echte pie eten. Dirk wijst naar buiten. Op de reling bij het restaurant zitten twee Kea’s. Typische Nieuw Zeelandse vogels. Ze staan bekend als slopers en als het even kan trekken ze de rubbers van de auto’s. Deze niet ze lopen heen en weer. Laten zich even op de foto zetten en vliegen dan weg. Overigens zijn beide vogels voorzien van kleurringen. Dit doet natuurlijk gelijk denken aan onze eigen ringen. Een echte bonus.

Kea

Kea

Kea

Door naar Arthurs pass waar we een flinke klim moeten maken richting de waterval, die loodrecht naar beneden komt en eindigt in een stroompje water,. De kleine vogeltjes vliegen rond tussen de bomen vlakbij de waterval. Met moeite lukt het om een Rifleman en een Tomtit op de foto te zetten. Meer bewijsplaatjes dan fantastische foto’s. Met een beetje regen gaan we weer naar beneden, gezellig kletsend  met Cindy.


Arthurs pass


Terug richting  Castle Hill om daar nog een wandeling te maken tussen de grote stenen door. Richard gaf er de uitleg bij. Het bijzondere van de stenen is, dat ze heel vroeger omhoog geduwd zijn en over een lengte van zo’n 300 kilometer over de bergkammen lopen. Alleen deze zijn makkelijker te belopen en te zien van dichtbij.Daarna door richting boerderij. Onderweg nog wat foto’s makend van de bergen en de bloemen er voor. 
Op de boerderij ter grote van 70 hectare een rondrit gekregen van Richard. Wat een groot stuk. Het land wordt omringd door twee waters, en heeft op de plek waar de riviertjes samen komen een meertje met zelfs een eigen kijkhut. Vroeger werd er van de hut op eenden geschoten. De hut vraagt wel wat aandacht om het weer gebruiksvriendelijk te maken.

de honden mogen helpen bij het verplaatsen van de schapen


Als je dan toch op een boerderij bent, eet je vanzelfsprekend vlees. Dit keer stond lamsvlees op het programma. Na het eten en een bak koffie terug naar huis.

1 opmerking:

  1. Indrukwekkend hoor!
    Ik ben weer helemaal bij met je blogs lezen.
    Groetjes en beetje uitkijken voor enge slangen.....

    BeantwoordenVerwijderen