donderdag 12 januari 2023

Haast - Nieuw Zeeland


 01-12-2023 Haast

Nee haast hebben we niet, maar de stopplaats voor vandaag is Haast, waar we weer een huisje hebben. We rijden van de oostkust naar de westkust.
Op weg er naar toe gaan we dwars door de bergen. Dit keer echte bergen met sneeuw op sommige toppen. Ook een verschil tussen oost en west. Aan de westkant zijn veel minder bomen en meer grasland tegen de bergen op, waar de koeien en schapen zonder problemen tegen op lopen.De westkant is erg groen en vol met bomen. Daar tussen brede rivieren, die nu nog grotendeels droog staan en daarnaast de watervallen die de gesmolten sneeuw naar beneden laten weglopen.

De rit was niet zolang, dus genoeg tijd voor een lange wandeling richting de blue pool, ofwel het blauwe water. Onderweg uitkijkend naar de vogels. De Tui zien vliegen en de Bellbird luid en duidelijk gehoord, maar niet gezien.

onder tafel DE TAS

Gonny was blij dat we weer terug waren. Ze had net ontdekt dat ze haar tas, met onder andere twee telefoons er in, had laten staan onder de tafel waar we koffie gedronken hadden.

Dus snel terug gereden, om te zien wat er met de tas  gebeurd was. Inmiddels waren er al wel een aantal uurtjes verstreken. En, tot grote opluchting van Gonny, stond de tas nog steeds op dezelfde plek, buiten onder de tafel.Na het eten nog een wandeling gemaakt door een natuurgebied. Via het infocentrum de locatie meegekregen, maar het was toch nog even zoeken. Wel gevonden. Een mooi gebied, maar de vogels lieten het afweten1 opmerking: