zaterdag 7 december 2019

Een kleurrijk kerstconcert - Nieuwegein

Utrecht Politie Mannenkoor Excelsior

Zaterdag 7 december 2019 was de start van een serie van negen kerstconcerten.
De meeste kerstconcerten worden door het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior gegeven in de verzorgingstehuizen in- en om Utrecht.
Maar het eerste en het laatste concert vinden plaats in een kerk.

Proces Vocaal 
Een groot voordeel van een kerk is de akoestiek en de ruimte. Het zingt vele malen beter en makkelijker dan in een lage warme ruimte met gordijnen in een verzorgingstehuis.
Zaterdag was de start. Een concert georganiseerd door ons eigen politiekoor in de St.Nicolaaskerk te Nieuwegein, in samenwerking met het damespolitiekoor Proces Vocaal uit Rotterdam.
Maar voordat we in het koor van de kerk stonden was er heel wat vooraf gegaan.
Dirigent, bestuur en een aantal leden hadden zich ingespannen om er een succesvol concert van te maken.

Solist Ruud Boers
Het maken van een poster, programmaboekje en flyers. Het op sociale media en kranten actief reclame maken voor het concert. Een bloemetje, koekje, frisdrankje, watertje.
Het resultaat mocht er wezen. Een goed gevulde kerk en een mooie programma in deze prachtige kleurrijke St. Nicolaaskerk in Nieuwegein.


Ging het goed ? Voor mij is altijd de graadmeter, onze dirigent Michel de Valk.
Als er geconcentreerd gezongen wordt, gaat Michel met het politiekoor en de muziek spelen. Vertragen, versnellen, hard of zacht zingen of een noot langer of korter aanhouden.
Ja, het was dus goed.Zowel in uitstraling, als muziekkeuze was er een groot contrast tussen het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior en het politiedameskoor Proces Vocaal uit Rotterdam.
Dit maakte het concert ook bijzonder.
Als slot zongen de koren samen nog een tweetal liederen, waarna de dames, van de voorzitter, als dank een roos ontvingen.

St Nikolaaskerk
Nieuwegein


In ieder geval kunnen we terugkijken op een geslaagd concert.
Koos maakte de foto’sGeen opmerkingen:

Een reactie posten