donderdag 22 december 2016

Een nieuwe dirigent

Valt niet mee om een koor en de zaal gelijkertijd te dirigeren.
Toch een beetje trots deelt Hen na afloop van ons concert mee, dat in het Zonnehuis het afgelopen jaar nog niet zo druk bezocht geweest is, als tijdens het kerstconcert van het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior. Dat is dan toch een mooie afsluiter van de acht kerstconcert zo vlak voor de Kerst van 2016.

Een leuk welkom, een prachtig kerststalletje bij de ingang van  het Zonnehuis
Marjan Fey, even op de foto met de kerstman
Het Utrechts Politie Mannenkor Excelsior was met een flink koor aanwezig. 
O.l.v. Michel de Valk en met begeleiding van Marjan Fey . 

Ruud Boers was naast zanger van het koor ook onze solist. Tot slot een grote zaal vol met gasten om naar ons te luisteren en om mee te zingen met de bekende kerstliederen.

Het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior
(even achter de camera, dus niet op de foto)
Bert Landman praatte de muziek weer aan elkaar met het voor ons inmiddels bekende politie-kerstverhaal. Wel had Bert de locatie verplaatst richting Doorn en omgeving.

Even het vak afkijken van een beroeps.
Het koor werd aangekondigd door de Kerstman, die daarna vrolijk bleef rondlopen en tussendoor de mensen een beetje vermaakte, door als ene dirigent mee  te zwaaien op de muziek.

De nieuwe dirigent van Excelsior
Maar aan het eind van het concert, zette de Kerstman onze eigen Michel de Valk aan de kant en nam het dirigeren van zowel het koor als de mensen in de zal over.


Ach, en als je kan dirigeren, kun je misschien ook wel piano spelen. Maar dat feestje ging niet door. Marjan liet zich niet van achter piano wegsturen door de Kerstman.Dit was ons laatste kerstconcert voor 2016. De eerste kerstconcerten voor 2017 zijn al geboekt, nu maar eerst eens zelf kerst gaan vieren.
(foto Ruud en Michel, Anda Westera)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten