zondag 16 november 2014

Inspire2live

Gorinchem
Is dat even schrikken. Loop je de Grote Kerk in Gorinchem binnen, staat er een geweldig mooi groot koor te zingen. Het geluid dendert door de kerk heen.
O, is dat het koor waar we vanavond samen een concert mee geven. Dat wordt nog wat. 
Even een fotootje maken voor FB
Maar als Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior zijn we wel wat gewend. We zijn wel klein duimpje ten opzichte van het koor dat uit 168 leden bestaat, maar zingen kunnen we ook en zeker als het om het egje gaat.
En het ging goed, zowel de gezamenlijke nummers stonden als een dijk.

Jan Vayne en Michel de Valk
Even terug naar het begin. Peter Overduin kent Excelsior nog uit de tijd van de Nationaal Politie Concerten. Peter was indertijd dirigent van een politiekoor. Gorinchem is de thuishaven van Michel de Valk. Dat was de aanleiding om samen een concert te geven.

Gezamenlijke repetitie
Het koor van Peter, Inspire2liveChoir houdt zich bezig met de strijd tegen kanker en verbindt aan ieder concert een goed doel, waar de opbrengst naar toe gaat. Voor de avond in Gorinchem was dat het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht.


Jammer dat de kerk niet vol zat. Allereerst voor het goede doel, maar ook voor het concert. Beide koren hadden een mooie repertoire en brachten dit vol overgave. We kunnen terugkijken op een geslaagd concert.


Overigens voor het ziekenhuis in Dordrecht werd 2000 euro opgehaald.
Inspire2liveChoir, o.l.v. Peter Overduin, werd begeleid op de vleugel door Jan Vayne en op orgel door Andre de Jager.
Het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior o.l.v. Michel de Valk, werd op de vleugel begeleid door Marjan Fey.

de pianisten Jan Vayne en Marjan Fey
Excelsior zong :-        Whatwould I do without my music -        Go tell it on the mountain -        Quatro cavai  que trottano -        Whispering hope -        Nice and easy -        An American trilocy

Samen zongen we: -        Seventy six trombones -        You raise me up -        Conquest of paradise -        Climb ev’ry mountain.

1 opmerking: