donderdag 11 april 2013

Een tocht door de natuur.

haas
Omdat er familieleden zijn die liever andere foto’s zien dan vogels, beginnen we met een haas op Haarzuilens.
Verder een verzameling van vogels die de afgelopen weken in de camera keken, of toevallig langs kwamen in het park van Boomstede, de Haarrijnseplas, Kockengen, Groene Jonker, Loosdrecht of Papendorp. Er was veel meer te zien, maar dat is terug te vinden op waarneming.nl.
goudhaantje
Al een tijdje stond het goudhaantje op mijn lijst. Ik had dit vogeltje al eens eerder even gezien, maar nu vloog en sprong hij of zij van de hak op de tak. Pracht vogeltje.

Staartmees
 
De staartmees is ook zo’n vlug vogeltje. Meestal in groepjes, roepend schieten ze boom naar boom. Leuk zo’n lange staart en maar een klein snaveltje.
sijs
Verrassend was het bezoek van een stelletje sijsjes in onze achtertuin. Wat zijn ze klein in vergelijking met onze gewone huismus.
tjiftjaf
Terug van weggeweest is de Tjiftjaf. Blijft moeilijk om de Tjiftjaf en de Fitis uit elkaar te houden.
grote gele kwikstaart
Ook langs de waterkant, de grote gele kwikstaart, druk heen en weer lopend opzoek naar eten.
witte kwikstaart
Zijn broertje de witte kwikstaart is natuurlijk ook langs de waterkant te vinden. Zou het in de verte familie van elkaar zijn ?
buizerd
Een vreemde langs de water kant, de buizerd. Had belangstelling voor een dode vis.
meerkoet
Dan gaan we verder het water op en komen een broedende meerkoet tegen, in een hoog en droog nest midden in het water. Het stel heeft veel werk verzet om al de bladeren bij elkaar te harken.
fuut
 
Ook de fuut zit inmiddels op zijn nest. Binnenkort zwemmen ze weer rond met de streepjespyama’s op de rug. De fuut is een prachtige watervogel. Hij blijft mij boeien. Inmiddels al honderden foto’s van de fuut gemaakt.
brilduiker
Een schitterende watervogel is natuurlijk ook de brilduiker. Zeker in het zonnetje komen zijn kleuren goed uit en is zijn brilletje goed zichtbaar.

brandgans
Brandganzen zijn inmiddels gemeen goed in de polder. In de Eempolder zit een groep van wel enkele duizenden brandganzen.
lepelaar
Om de lijn van de vliegende vogels door te zetten, de lepelaar in de lucht. In de sloot loopt hij druk met zijn lepel te zwaaien door het water opzoek naar eten.
torenvalk
De torenvalk doet dat anders en hangt biddend in de lucht, al rondkijkend of er wat te eten rondloopt tussen het gras.
grutto
De grutto loopt ook tussen het gras en probeert met zijn lange snavel iets eetbaars te vinden in de grond.
turkse tortel
Tot slot komen we weer thuis en horen een klap tegen het raam. Buiten is niets meer te vinden en de volgende dag zien we de afdruk van de turkse tortel tegen het raam.

2 opmerkingen:

 1. Een bonte verzameling en.... ramen lappen ;-).

  Lekker dat alles weer een beetje terugkomt. Een goudhaan heb ik overigens nog nooit fatsoenlijk op de foto gezet, schaam.....

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gezellige verzamelblog.
  De afdruk op de ruit is erg apart en grappig.
  De buizerd en de haas vind ik het mooist.
  groet,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen