zaterdag 20 april 2024

Twee petten op

IJsvogel

Als ik Rik van Holland van Natuurmonumenten zie bij de ingang van de eendenkooi Haarzuilens, is zijn eerste vraag welke pet ik op heb.

Geen gekke vraag, omdat we afgelopen week al via de mail uitvoerig overleg gehad hebben, omdat op de planning van de vrijwilligers Natuurmonumenten  het verzamelen van hakhout uit de kooi stond. Maar daarnaast startte ook op zelfde zaterdag en op zelfde locatie, CES 1 van het Vogel Ring Station De Haar. Van beide ben ik lid en deelnemer.

Nu heb ik de pech, dat ik aan beide vandaag niet kan deelnemen, omdat ik letterlijk even niet goed uit de voeten kan. Maar een foto maken kan altijd en dan hou ik gewoon die twee petten op.
Dus een foto verslagje van de vrijwilligers van Natuurmonumenten, die het eerder gezaagde hout uit de kooi sleepten en het verzamelden in het hout hok.Bij de eendenkooi staat nog een oud boerderijtje, waar nog steeds op hout gestookt wordt.

Ondertussen gaan de ringers van VRS DE Haar ook gewoon door met het vangen en ringen van vogels.
Natuurlijk, als er dan een ijsvogel gevangen en geringd wordt, is er voldoende belangstelling vanuit de werkgroep en komen van alle kanten een smartphone tevoorschijn.

Het IJsvogeltje is natuurlijk een prachtige vogel met zijn opvallende felle blauwe kleuren op zijn rug.
Grappig is het verschijnsel, dat als een IJsvogel op zijn rug ligt, hij doodstil blijft liggen.
Maar even later gaat hij er toch als een blauwe flits vandoor.

Het ringen gaat door en de werkgroep van Natuurmonumenten vertrekken, nadat het hout verzameld is, richting Boomgaard De Boswachter om daar het een en ander op te schonen.

Ringtafel

Cetti's zanger

De administratie
1 opmerking:

  1. Gaaf blogje Huib. De serie van de ijsvogel is adembenemend, maar alles is leuk en informatief👌🏻😊

    BeantwoordenVerwijderen