zaterdag 16 februari 2019

Helmen

En zo hoort het
Gewoon op een zaterdag lekker in de natuur rond Haarzuilens, knotten, zagen, poten, snoeien is al een gezonde en mooie bezigheid.

Smienten
Als ja dan op weg naar Natuurmonumenten tussen de Haarrijnseplas doorfietst en ziet dat de zon de smienten in de plas nog meer kleur geeft, beloofd het een prachtige ochtend te worden.
Tijdens de koffie worden de taken verdeeld. Een groep gaat richting het Joostenlaantje om daar een afrastering neer te zetten.


 Later wordt er tussen de afrasteringen struiken neergezet. Beloofd een mooi stukje te worden voor diverse vogels.
De overige vrijwilligers trekken het land in om nog een aantal grote knotwilgen te knotten. Een aanhanger vol materiaal gaat mee. Ladders, zagen, kniptangen en helmen.
Ja, het voorschrift is, dat bij een aantal werkzaamheden het verplicht is om een helm te dragen, naast de laarzen of schoenen met stalen neuzen, die op de man/vrouw worden uitgereikt.

ooievaars
De ooievaars zitten samen op het nest.
In de weilanden is het feestje al in volle gang. De hazen rennen speels door het veld en genieten ook van het mooie weer en de mogelijke kriebels die dat oproept.De ladders worden neergezet en het knotten kan beginnen. De wilgen zijn zo groot dat je er met twee man in kan klimmen.
Als min of meer vaste plaatjesmaker van de groep maak ik wat foto’s en fiets af en toe heen en weer tussen de harde werk(st)ers, maar kan het toch niet laten om af en toe een stukje omgeving mee te pakken.Was gewoon een zaterdag genieten van zon en natuur


  

Klik op een foto voor een grotere weergave. De lightbox (fotostrip) werkt alleen met de browser FIREFOX.)

1 opmerking:

  1. Zo, Plaatjesmaker (lijkt toch wel heel veel op Praatjesmaker...haha)
    Je hebt het weer prachtig weergegeven!! Mooi fotoverslag van de dag met mooie natuur én teamspirit!
    Groetjes, Maria

    BeantwoordenVerwijderen