zaterdag 7 november 2015

Ze zitten bij ons in de straat

Ransuil
Laat ik vol enthousiasme de foto’s zien van de geringdeRansuil, zegt het zangmaatje van het politiekoor. “ Oh, zulke uilen zitten bij ons in de boom “.
Dat is leuk. Super om zo’n pracht uil vast te houden, maar ook super om ze lekker te zien dommelen op een tak in de boom.

Ransuil
“Ik bel wel als ze er nog wonen”. En dus werden we gebeld en gingen op de koffie in Linschoten, na eerst natuurlijk de Ransuil ter plaatse op de foto te hebben gezet.


De eigenaar van de boom wist te vertellen dat er in de boom een hele familie uil wonen. Een vader en moeder met vier kinderen.
Niet iedereen was thuis vanmorgen. Twee familieleden waren aan het buitenspelen, of misschien wel op jacht naar een lekkere muis of zo.

Ransuil
Wel een groot verschil tussen, een uil in de hand foto of een uil in de boom foto. 
Vanzelfsprekend zitten ze boven in de boom en als het even kan ook nog omringt door bladeren en takken. Het lukte toch om één van de vier Ransuilen redelijk op de foto te krijgen.

Ransuil
Binnenkort nog maar eens langs voor een kop koffie, en nieuwe foto’s.Een Ransuil, rustend in een boom en met zijn vleugels langs zijn lichaam, lijkt veel langer dan hij in werkelijkheid is. 
2 opmerkingen:

 1. Het is een schatje en je foto's zijn top!
  groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk oor Huib, die koffie moet je er dan maar op de koop toe bij nemen... ;-).

  Je header is gaaf!

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen