donderdag 2 april 2015

NMM van sabel tot Starfighter.


NMM, inmiddels een bekende afkorting van het Nationaal Militair Museum. Het is al weer heel wat jaartjes geleden dat ik met de kinderen het voormalige vliegtuigmuseum in Soesterberg bezocht. Het had iets om rond te lopen tussen al die grote vliegtuigen. Daarnaast mocht je er heel dicht bij komen en ze aanraken.
De vliegtuigen zijn samengevoegd met al het andere oorlogstuig in een prachtig nieuw museum op het terrein van de oude vliegbasis Soesterberg.

NMM - Nationaal Militair Museum
De uitnodiging van de SPEM ( Senioren Politie Eenheid Midden-nederland ) was een mooie aanleiding om eens op onderzoek uit te gaan. Wat we in ieder geval geleerd hebben is dat de museumjaarkaart van toepassing is en dat de koffie van uitstekende kwaliteit is, ondanks dat het biologische koffie is. ( volgens mij is koffie altijd van biologische oorsprong).


We worden opgevangen door Jurjen Koetze en Nico Vos van de SPEM. Nadat de drie groepen compleet zijn, wordt er onder leiding van een gids een rondwandeling gemaakt door het museum.
Wat direct op valt is de ruimte. Ruim, en ook ruim opgezet. Een mooie vondst, om een aantal vliegtuigen op te hangen aan het plafond.


Wil je alles bekijken en ook de bijzondere verzamelingen, speren, sabels, geweren, pistolen en kanonnen dan red je het niet in een uurtje.
Dus, we zijn nog niet uitgekeken en moeten zeker nog een keer terug.

Natuurlijk wat foto’s gemaakt, maar aangezien ik niet in dienst geweest ben en ook niet technisch ben aangelegd, geen commentaar op de soorten en merken. 

achteruitkijkcamera Centuriontank

Geen opmerkingen:

Een reactie posten