zaterdag 19 oktober 2013

Knotten

boerderij Ockhuizerweg
Uit de groep vrijwilligers van Natuurmonumenten, kwam de opmerking dat op de derde zaterdag in de maand, het meestal goed weer is. Klopt heel aardig, ook vandaag schijnt in de ochtend uren de zon en is het lekker weer. Op den duur zelfs warm, maar dat kan natuurlijk ook komen door het harde werken.
Een andere startplaats om te verzamelen, niet meer de boerderij aan het Wielervelt, maar de boerderij bij het begin van het fietspad richting de fietsbrug over de snelweg. Toevallig staan de werkzaamheden voor vandaag ook daar gepland.
knotten of snoeien ?
De kleine wilgenboompjes langs het fietspad worden om en om gesnoeid. Ze zijn nog klein, dus zelfs met een gewone snoeischaar is dit te doen. Al snel is de groep dan ook bij de eendenkooi aangekomen.

ruimte maken
Daar wacht het echte werk, het knotten van flinke stevige wilgentakken. De stammen zijn lag, maar de takken enkele meters lang/hoog en pols dik.


 
Regelmatig klonk er dan ook ‘pas op’ of ‘van onderen’. Een deel van het hout werd opgestapeld voor de versnipperaar en een deel gebruikt om er houtwallen van te bouwen van de vogels en andere dieren. Was weer een nuttige besteding van de zaterdag.Een tevreden boswachter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten