woensdag 29 mei 2013

We kunnen weer douchen.

oud
Ik weet niet of iemand het gemerkt heeft, maar we konden in verband met de verbouwing van de badkamer een maandje niet douchen.


oud
Na ruim dertig jaar was het tijd om na het toilet (blogkleine kamertje) ook de badkamer eens goed onderhanden te (laten) nemen.

leeg
De sloop zelf gedaan, met hulp van Edwin. Een hele klus om zo’n kamer leeg te krijgen. Veertig emmers met gebroken tegels van vloer en wanden (bij een tussendoor opleuk beurt was er over de wanden en vloer getegeld), bad, badmeubel, toilet en verlaagd plafond. Alles er uit en naar de stort.

Peter Metz
Daarna werd het werk overgelaten aan de vakman Peter Metz. De logeerkamer werd omgetoverd tot werkplaats en de metamorfose kon plaatsvinden. Wat een klus. Omleggen van alle soorten leidingen, aanvoer water, afvoer water, afvoer lucht, elektra en verwarming.


werkplaats
Nieuw verlaagd plafond, koofjes, muurtje en vervolgens het geheel netjes stuken.
stukwerk
Na enkele dagen drogen konden de tegels er tegen aan en verder gewerkt worden aan de inrichting, waarvan de stukken inmiddels ook gearriveerd waren.
tegelen
 
Alles hangt en staat nu op zijn plaats en we zijn erg tevreden over het resultaat.
 
 
 
 
Alleen de douchedeur gaf een probleem. Deze bleek smaller te zijn dan de opgave in de offerte. Maar goed een extra onderdeel is besteld en het komt goed. Maar we kunnen weer douchen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten