maandag 14 november 2011

Sterren kijken

de weg
Weg weg
Vandaag een warme dag van boven de 35 graden, dus het schema aanpassen aan de temperatuur.
Red-capped robin
Wren
Vanmorgen op tijd de deur uit en Pieter mocht zijn stuurmanskunsten weer eens vertonen om ons veilig naar de Barraranna Grove te brengen een afstand van ongeveer zes kilometer. Een dik half uur rijden over de rotsen en langs de gleuven in de weg. Een aardige wandeling en toch ook een aantal voor mij nieuwe vogels op de foto weten te krijgen.
wallaby
Naast de vogels, enkele rots wallaby’s boven op de rotsen zien zitten. Knap van die beestjes om zo tegen de rotsen op de klimmen en te springen. Ik, met mijn hoogte vrees¸ krijg al de kriebels als ik langs een smal bergpad loop.

creek
even in de schaduw

In de avond op excursie sterrenkijken geweest. Boven op de berg staat een grote telescoop en aangezien de omgeving hier vrij donker is, geen licht vervuiling, is het een ideale omgeving om sterren te kijken. Vanaf het restaurant vertrokken met een open auto, die ook voor toertochten gebruikt wordt. Gelukkig met veiligheidsriemen, anders was ik vast aan de andere kant van de wagen beland, tijdens de rit over dezelfde slechte paden, die we op de dag gereden hadden. Alleen deze chauffeur reed er met bijna volle snelheid overheen.

telescoop boven op de berg in onze achtertuin
Echt een ontdekking om zoveel sterren te zien, en met de telescoop uitgelicht te zien. Wat stellen wij dan als mensen eigenlijk voor als je die duizenden sterren in de lucht ziet staan. Jammer, er was geen mogelijkheid om het met de camera vast te leggen.

Mulga parrot (voor Lida)
Arkaroola 14-11-11

Geen opmerkingen:

Een reactie posten