vrijdag 18 november 2011

Op het water

House-boat
Vanmorgen het boeltje bij elkaar gepakt en ingeladen. Jammer dat mijn sandalen zijn blijven staan onder het bed in het huisje in Hillview, maar goed in Adelaide zijn er wel nieuw te koop.


Eerst het laatste stukje nog door de Flinders Ranges. Nog even de bergen om ons heen. Daarna een lange rit door het vlakke land en een bijna rechte snelweg.

Wedge-tailed Eagle
Het wordt wel interessant als er twee Eagles midden op de weg zitten, die er natuurlijk direct vandoor gaan. Even blijft er nog één zitten langs de kant van de weg. Wat zijn die beesten groot.
schapen op de snelweg
Even later een ander probleem. De weg wordt volledig verspert door een grote kudde schapen. Rustig wachten tot ze, door de schaapsherder op de motor, het weiland in gedirigeerd zijn.


In Morgan, een plaatsje aan de Murray river komen we gelijktijdig aan met Harry en Joke, die vanuit Adelaide deze richting opgekomen zijn. Samen de lunch gebruikt en vervolgens opzoek gegaan naar de house-boat. Alle spullen ingeladen, waaronder voldoende eten, drank en snoep voor het hele weekend.

Vandaag alvast een stukje gevaren op de river. Natuurlijk is Pieter een goede kaptein en na het tochtje de boot veilig aangelegd ergens langs de rivier. Hanny had inmiddels voor een goede nasimaaltijd gezorgd.
kapitein Pieter
Het was een warme dag van ongeveer 37 graden. Vannacht verandert het weer en morgen zal het rond de 25 graden worden.
de puzzel op tafel
Zelfs de Kookaburra had een plekje opgezocht in de schaduw.
Kookaburra
Aanleggen in de rivier

18-11-11 Murray-river

Geen opmerkingen:

Een reactie posten