zaterdag 19 november 2011

Vast op de rivier

Sunset op de Murray

Kwak - Night Heron
Net even na zessen naar buiten. De roofvogels gaven een showtje weg in de lucht boven de rivier. De zon probeerde door de wolken heen te komen, maar dat was het dan ook. Bijna de hele dag regen en 20 graden lager dan gisteren. Nog altijd zo’n 20 graden over, dus een koele dag.


Darter
Langs de rivier erg veel watervogels, vooral aalscholvers en diverse soorten reigers. Zo hier een daar een verregende roofvogels in de boom.
Na vrijwel de hele dag rustig gevaren te hebben, liepen we vast op een zandbank. Niet meer voor een achteruit te krijgen. De eerste hulp kwam van twee aardige vissers, die ons wel even los zouden trekken. Niet dus. De foto’s geven aan wat er wel gebeurde.


even de house- boot los trekken
op volle kracht vooruit
man over boord
nat pak
zonnebril weg, maar biertje gelukkig niet
Voor de lezers die niet weten wat een house-boat is : vier slaapkamers, twee badkamers, drie WC’s, een hele grote woonkamer met een flinke keuken en een zonnedek. Verder voorzien van alle gemakken. Het geheel drijft op twee flinke drijvers en wordt voortgestuwd door twee buitenboordmotoren.

Later kwam er professionele hulp, maar ook dat mocht niet baten. De house-boat kwam niet los van de zandbank. Dus vannacht slapen we midden op de Murray-river. Als het goed is komen ze ons morgen los maken.
Riet en Joke puzzelen rustig door
19-11-11 Murray-river

Geen opmerkingen:

Een reactie posten