woensdag 16 november 2011

Mieren

Hillview
Vanmorgen vroeg rond half zes kregen we van Hanny een kopje thee en koffie op bed. Niet omdat het feest was, maar omdat om 06.00 uur de stroom er voor enkele uren af ging. De douche zou wel blijven werken, volgens de eigenaar van het huisje. Niet dus. Dus zonder douchen op pad.


Pieter en de kippen
Behalve een stel kippen en een haan, die af en toe nieuwsgierig rond het huisje lopen, is er een invasie van mieren. Nog nooit zoveel mieren bij elkaar gezien. De A2 snelweg is er niets bij. In de namiddag zaten de mieren massaal onder de waslijn en stonden Hanny en Riet springend de was op te hangen.
Zelfs de kippen lopenmet opgetrokken poten over het pad.
Vanmorgen het roofvogeltje weer gezien, dat kennelijk onze achtertuin als jachtgebied gebruikt. Kans gezien om hem of haar op de foto te zetten.


Black-shouldered Kite
Al vroeg op pad richting Wilpena, zo’n 40 kilometer terug om daar de Wilpena Pound wandeling van zo’n 6,5 kilometer te maken. Prachtige wandeling langs die grote witte bomen. Zo knap hoe de natuur zich kan herstellen. Zelfs een omgevallen boom krijgt weer zijtakken en groeit door.

Tijdens de wandeling de kookubarru gezien en gehoord. Vind ik een typisch Australische vogel, die indruk maakt met zijn enorme snavel.
Kookaburra
Voor Lida, nog een voor deze vakantie, nieuwe soort papegaai op de foto gezet.

Australian Ringneck
Vervolgens door gereden naar de Sacred Canyon, een kloof tussen de rotsen, waar de Aboriginals vroeger tekeningen in de stenen gekerfd hebben. Door de regen die afgelopen nacht en eerder gevallen is, was het niet mogelijk om de hele canyon uit te lopen.
Canyon

Ook vandaag weer erg veel Emu’s langs de weg.
Prachtig land

16-11-11 hawker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten