zondag 27 november 2011

Zeeleeuwen

American River - Kangeroo Island in de ochtend zon
Vanmorgen vroeg op, om naar de opkomende zon te kijken. Tussendoor nog twee, voor mij, nieuwe vogelsoorten op de foto weten te zetten.


Verder wemelt het hier van vlinders. Overal waar je loopt dartelen ze om je heen. Heel bijzonder.
Australische zeeleeuwen
Na het ontbijt richting de kust om de Australische zeeleeuwen te bekijken. Gisteren waren het de Nieuw Zeelandse zeehonden, vandaag dus de zeeleeuwen.

De zeeleeuwen lagen prachtig in het zonnetje. Volgens insiders zijn het er ongeveer 1000, die daar verblijven. Zo’n twee honderd zeeleeuwen liggen dagelijks aan het strand in de zon.
Boardwalk
Vroeger kon je zo het strand oplopen en ze bijna aanraken. Dat mag nu niet meer om de beesten zo natuurlijk mogelijk te houden. Daarom is er nu voor de toeristen een schitterende boardwalk gebouwd van 375 meter lang. Vanzelfsprekend moet je wel betalen om er gebruik van te mogen maken, maar dat geldt voor de meeste beschermde natuurgebieden in Australiƫ.

Zeeleeuwen en sternen (Crested Tern)
Tussen de zeeleeuwen zaten een paar duizend grote sternen, ofwel de Crested Tern. Boven onze hoofden cirkelden twee Nankeen Kestrels, voor ons de Torenvalkjes.


Nankeen Kestrel
Hingen prachtig tegen de wind in, in de lucht en een dankbaar object voor de camera’s. Hanny vond dit niet echt fotograferen. Geen kunst aan om stil hangende vogels op de foto te zetten.Vervolgens door naar Murrays Lagoon, voor een wandeling langs het lagoon. Een goed uitgezette route tussen struiken en boompjes, waardoor we zelfs enigszins verdekt liepen, zodat de vogels ons niet direct zagen. Een grote arend zag ons wel aankomen lopen en vloog snel weg.  
Murrays Lagoon
Waarschijnlijk zijn er niet veel vogelliefhebbers. De spinnenwebben  hingen volop tussen de bomen en struiken. Hanny vond het dan ook prima dat ik dit keer voorop liep.

Onderweg nog enkele wallaby’s en kangoeroes gezien. Waren niet echt bang voor ons.

Na de lunch op zoek geweest naar de zwarte glossy roodstaart kaketoe. Die zou zich ergens ophouden in het dorp American River, aan de noordkant bij het postkantoor. Een stevige wandeling, maar ja voor een vogel die alleen daar voorkomt toch wel de moeite waard. Deze glossy kaketoe natuurlijk niet gevonden en Langs de rivier teruggelopen.
American River - Kangeroo Island
Tot slot vandaag naar Kingscote  gereden, om het  voeden van de pelikanen bij te wonen. Een toeristische bezigheid, maar wel leuk om een keer mee te maken. De man houdt een uitvoerig praatje. Geeft af en toe een meeuw of een pelikaan een visje. Vervolgens wordt de bak met vis leeg geschept en duiken de  Pelikanen er op af.

Voeren Pelikanen
Kortom een wel bestede zomerse zondag. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten