woensdag 18 mei 2011

De Kraanvogel

Kockengen Gerverscop met kraanvogel
Zag gisteren 17 mei 2011, dat de kraanvogel gezien was in de omgeving van Kockengen. Voor vogelaars best wel bijzonder. De kraanvogel staat op de rode lijst en wordt maar af en toe gezien in onze provincie.
Dus in de namiddag, na de opa-oppas toch nog maar even op pad opzoek naar deze vogel. Gezocht maar niet gevonden. Wel andere vogels op de foto kunnen zetten, waaronder de purperreiger, ook een vogel die je niet iedere dag tegenkomt.
In de avond enkele foto’s op waarneming gezet en tot mijn verbazing hadden andere vogelaars de kraanvogel wel gespot, op dezelfde tijd dat ik in de polder was. Bleek dat ik, in de omgeving Kockengen Teckop, er een kilometer naast zat, was Kockengen Gerverscop. Zelfs mijn buurvrouw Maria van Antwerrpen, ook een vogelaar, had hem op de foto weten te zetten en belde dit ook trots door.
Vanmorgen vroeg er nogmaals op uit en ja, de kraanvogel gevonden, nagenoeg op dezelfde plek waar hij gisteren was gezien. Met de verrekijker was hij of zij, mooi te zien. Het is ook nog gelukt om er enkele foto’s van te maken, maar ja, soms komt je camera een paar meter te kort.
Kraanvogel
Onderweg naar huis stond een andere vogelaar de weilanden af te turen. “Opzoek naar de kraanvogel ?”, ‘ja’ was het antwoord. Kon ook eigenlijk niet anders, dus hem de weg gewezen naar de juiste locatie.
Dat de vogel in de belangstelling staat van de vogelaars, blijkt wel uit het aantal keren dat de foto's op www.waarneming.nl bekeken zijn, inmiddels (21.05.11) staat de teller op 672. Normaal worden de foto's op de site 50 tot 100 keer bekeken.

1 opmerking: