woensdag 25 mei 2011

Dieren in Down Under

Kookaburra
Naast een diashow ‘gezien in Nederland’ is er natuurlijk ook veel natuur in Australië, Tasmanie en Nieuw Zeeland. In 2000 bezochten we voor het eerst Down Under en daarna volgden meerdere bezoeken.
Kangoeroe
Koala
Een prachtig land. Afgelopen dagen door de foto’s van vroige vakanties heen gewandeld op zoek naar vogels en andere dieren. Maar naast de dieren ook zijn er ook veel foto’s van het prachtige landschap. Misschien iets voor een volgend project om de landschappen bij elkaar te zetten. Echt fantastisch.
Maar goed nu waren het de dieren. Vanzelfsprekend veel vogels. Naast de vele soorten papegaaien, parkieten en de typisch voor Australie bekende Emu, is de Kookaburra mijn favoriet. Een geweldige vogel, mooie kleuren en een indrukwekkende snavel. Ook zijn roep is erg opvallend, vooral als ze vlak bij het slaapkamerraam beginnen te roepen. Een zeer doordringend geluid.
Naast de vogels, zijn de bekendste dieren in Australië de kangoeroes en de koala’s. Kangoeroes kwamen we iedere vakantie tegen. De koala hebben maar een enkele keer in de natuur aangetroffen. Het is echt een schatje om te zien en je zou hem zo wel willen knuffelen.
De diashow is ook dit keer weer gelukt en staat in de zijlijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten