zaterdag 2 juli 2011

De Gagelpolder

Gagelpolder

De Gagelpolder is een natuurgebied tussen Fort de Gagel en Fort Ruigenhoek en ligt tegen de rondweg van Utrecht Overvecht. Er is een goede parkeerplaats vlakbij het fort.
Het grote uitgestrekte gebied bestaat uit, kleine waterpartijen, weilanden en bossen(Gagelbos, aangeplant in 1990) waar je rustig tussendoor kunt wandelen. Er zijn diverse wandel- en fietsroutes in uit gezet.

Natuurlijk was ik opzoek naar vogels, maar dat viel even tegen, wat Rietzangers, een Kleine Karekiet, een Buizerd, enkele Reigers en een groep Boerenzwaluwen.

Maar goed de bloeiende planten en vlinders maakten het geheel toch compleet.
Gagelpolder
Het Gagelbos grenst aan de wijk Overvecht, direct aan de overkant van de rondweg ten noorden van Utrecht. Je kunt er spelen en sporten, samen picknicken of barbecueën, een rondje wandelen met de hond of de drukte van de stad ontvluchten. Het nog jonge bos maakt deel uit van de landinrichting Noorderpark: een 5900 hectare groot gebied voor recreatie en natuurontwikkeling tussen Hilversum en Utrecht. In het Gagelbos is er ruimte voor recreatie en in de naastgelegen Gagelpolder vooral voor natuur.
Er gaat veel gebeuren in het Gagelbos. Er zijn al wandel- en kanoroutes aangelegd en er is een spannend 'laarzenpad'. Kinderen krijgen een speelbos waar ze eindeloos kunnen stoeien, hutten bouwen, spelen met water of roetsjen aan de kabelbaan. Voor de ouders komen er picknickbanken om gezellig te zitten. De gemeente Utrecht legt een fiets- en wandelbrug aan over de drukke provinciale weg tussen Overvecht en het Gagelbos, zodat het gebied beter bereikbaar is. Staatsbosbeheer verbetert de parkeerplaatsen en realiseert speel- en ligweides en voorzieningen voor mensen die minder mobiel zijn. De werkzaamheden zijn eind 2011 afgerond. (bron Staatsbosbeheer)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten