zaterdag 19 december 2015

Het Wapen

't Wapen van Haarzuylen
De laatste zaterdag van 2015 dat er met een flinke groep vrijwilligers gewerkt wordt voor Natuurmonumenten Haarzuylen.


Op het programma staan het knotten van wilgen bij het restaurant ’t Wapen van Haarzuylen en het steken en verwijderen van het uitschot langs de sloten.


De wilgen staan langs het water en tegen de dijk aan en zijn volwassen bomen. Zonder ladder niet te knotten. Maar ook daar is in voorzien en al snel zijn de eerste takken verwijderd.


Tijdens de bouw van het kasteel is het dorp verplaatst en heeft de baron om het dorp een dijk aan laten leggen. Dit dijkje bestaat nog steeds en valt voor onderhoud onder Natuurmonumenten.


Een ander deel van de groep gaat richting het Joostenlaantje om daar het uitschot, ofwel de in het wild opgekomen scheuten en boompjes langs de slootkant te verwijderen.


Al keuvelend lopen we langs de slootkant, maar behalve brandnetels en ander onkruid zien we geen in het wild groeiende boompjes.


Terug naar Henk, die vooraan bezig is. Ja, daar is genoeg te doen. Niet zo gek natuurlijk aan de andere kant van de sloot staat een rij bomen. Het zaad hoeft alleen maar over de sloot terecht te komen om een nieuw boompje te vormen.
Normaal wordt met de Electro kar de koffie rondgebracht. Dit keer gaan we op de luxe tour. Het Wapen heeft ons, voor de verrichte werkzaamheden uitgenodigd om in het restaurant koffie te komen drinken. ( Hoe zal de vloer er uit zien na ons vertrek ?)
Nog een uurtje werken en als afsluiting van het jaar zal Henk voor warme chocolade melk zorgen.
De chocolademelk niet afgewacht. In de middag stond een concert van het politiekoor gepland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten