zondag 27 december 2015

De pastoor was ook dit jaar weer jarig.

Meezingen met het politiekoor
De pastoor Ton Huitink werd 58 jaar oud. Was het vorig jaar nog de kerk in Baarn, nu was het in zijn nieuwe werkomgeving de Sint-Catherinakerk in Utrecht.
Vorig jaar orgelklanken, dit jaar koormuziek op zijn verjaardagsconcert.
Het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior en het Pulse ensemble mochten het feestje op luisteren.

inzingen
Een mooie volle kerk.
Het concert werd geopend door Ton Huitink, waarbij hij onder meer aangaf een speciale band te hebben met het Utrechts politiekoor. Ton heeft zelf ruim twintig jaar bij de Utrechts politie gewerkt en kent uit die periode ook nog de meeste zangers van het koor. Hij is zelfs een periode lid geweest van het politiekoor.
Vervolgens werd spontaan het ‘Lang zal hij leven’ gezongen, door het koor en de bezoekers van het concert


Het politiekoor had de kerstmuziek dit keer thuis gelaten en verwisseld voor een wat wij binnen het koor noemen, algemeen programma. Ofwel gewoon een aantal vrolijke nummers, zoals onder andere,  Yellow Bird - You raise me up – Adieu, mein kleiner Gardeoffizier – Nice ‘n Easy – My Lord, what a morning –As ‘k boven op de Dom kom.


Ton Huitink had zelf het programma vastgesteld en tijdens het concert wisselden het politiekoor en het Pulse ensemble regelmatig van plaats. Een aardig contrast, een politiekoor met een deel zware stemmen tegenover een ensemble van vier jonge mannen met hoge stemmen.In zo’n grote kerk, met een geweldige akoestiek is het natuurlijk zo al een feestje om te mogen zingen en voor de dirigent een uitdaging om het koor in alle volumes te laten klinken. Het kost meer inspanning om het koorzacht te laten zingen dan luid.


Pulse ensemble
Overigens Michel de Valk, onze dirigent, had vijfentwintig jaar geleden in deze kerk zijn examen gedaan voor koordirectie. Was hij niet geslaagd dan had het politiekoor nu zonder dirigent gezeten, volgens Michel.


Het werd een mooi concert, waarvan de pastoor en het publiek als ook het koor genoten hebben.
De pastoor heeft zelfs nog meegezongen met het lied Quatro. Een lied dat, zoals hij eerder vertelde, zich nog herinneren kan uit de tijd dat hij zelf bij het politiekoor zong.Iemand die jarig is krijgt meestal een cadeau. Uit handen van de voorzitter Hans van Ede mocht Ton een flinke Domtoren van was in ontvangst nemen.

Vanzelfsprekend gevolgd door het lijflied van het politiekoor  ‘Als ik boven op de Dom kom’. Luid meegezongen door de bezoekers in de kerk.


Na het slot woord en bedankje door de jarige pastoor was dit het einde van het laatste concert in 2015. (foto's Gonny Schaap)


foto : archief Ton Huitink

2 opmerkingen: