donderdag 17 december 2015

Een popkoor in de kerk?

Mascotte Popkoor 0183 ??
Het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior gaf 16 december 2015 een kerstconcert in de Maartenskerk in Doorn.
Michel de Valk, onze dirigent kwam met het idee, om zijn popkoor 0183 uit Gorinchem mee te laten zingen tijdens ons kerstconcert.
En zo gebeurde het dan ook. Het Popkoor werd uitgenodigd en zou komen.
Geen idee wat we de kerk hadden binnen gehaald.

Maartenskerk Doorn
Extra luidsprekers, mengpaneel, popmuziek, kerstmuziek maar ook ‘Binnen’ van Marco en swingen in de kerk. Daar tegenover een statisch mannenkoor in uniform, met een volledig kerstrepertoire.
Een flink contrast.
Het werd een geweldig concert. 

Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior
Het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior, met zevenentwintig mannen aanwezig, onder leiding van Michel de Valk en met de begeleiding van Marjan Fey, kon nu eens, in de mooie Maartenskerk in Doorn, de kerstklanken door de kerk laten schallen.

Popkoor 0183
Maar ook het Popkoor 0183 liet zich overtuigend horen in deze kerk. Vol enthousiasme, en met zichtbaar plezier werd er gezongen en bewogen.
Eigenlijk was ik wel jaloers op hun optreden. Lekker vrij bewegen en zingen. Als ik maar een beetje sta te bewegen, krijg ik van mijn medezanger een por dat ik vooral stil moet blijven staan.
Tijdens het concert had Michel de Valk twee petten op. Om dit duidelijk aan te tonen, wisselde hij tussendoor van politie-jas naar burger-jas en andersom.Maar goed het werd een feestje. De mensen, die ons concert bezocht hebben, hebben genoten van zowel het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior als van popkoor 0183 uit Gorinchem.

Tot slot samen zingen
Het was toch een goed idee om samen met het Popkoor een optreden te verzorgen.

Onderstaande foto's ontvangen van Jan Hartman. Jan bedankt. !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten