zaterdag 26 december 2015

Rond de Domtoren

Domtoren - Oude Gracht
Rijk de Gooijer zong over de Dom. Niet zo vreemd natuurlijk.
Deze toren is het middelpunt van de stad Utrecht en van alle kanten toornt hij boven de gebouwen uit. Gezien de bouwdrift is de vraag of dit ook wel zo blijft.

Het politiebureau terug aan de Catharijnesingel
Maar goed het is 2e Kerstdag en we maken een combinatie van het nuttige met het aangename. Eerst langs het bureau voor de noodzakelijke kopieën voor het verjaardagsconcert van de pastoor.

de singel is terug
Daarna een wandeling door de stad. Het is lekker weer en aardig druk in de stad. Vooral het winkelhart, de Steenweg is vol met winkelend publiek.
Maar daar zijn we niet voor in Utrecht. Slingerend door de stad gaan we richting de Kathedraal in de Lange Nieuwstraat, waar we morgen met het politiekoor zingen.

Domtoren - Oude Gracht
En iedere keer zien we de Dom weer aan de horizon verschijnen. Maar er is meer te zien. 

Sint Willibrordkerk UtrechtToevallig komen we langs de Sint Willibrordkerk en lopen even naar binnen. Wat een schitterende kerk. Vol pracht en praal. Indrukwekkend. Ondanks dat de kerk niet meer als kerk functioneert wordt de kerk door vrijwilligers in stand gehouden. In de folder spreekt niet voor niets over de verborgen schatten van Utrecht en het grote hemelse geheim.

Domtoren en de Utrechtse Paus - Pausdam
Bij het Paushuis is een standbeeld neergezet van enige Nederlandse Paus uit de geschiedenis. Even ontstaat de discussie of de Paus wel op deze plek blijft staan of toch nog ergens een definitieve plaats krijgt.

Sint-CatharinakathedraalDoor naar de Nieuwe Gracht. Even kijken waar we morgen de koffie drinken. Door naar de kerk. De piano is aanwezig en ook een grote kerststal. 

Domtoren - Lange Nieuwstraat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten