zaterdag 13 september 2014

Krokodillen

krokodil
Donderdag 11 september, de dag van de krokodillen. Al op tijd in de morgen rijden we richting Daintree, waar ook de Daintree river zich bevindt. 

Daintree river
Deze rivier komt van de bergen en eindigt in de Oceaan. De rivier heeft dan ook een eb en vloed stroom. Maar de hoogste waterstand wordt bereikt in het regenseizoen, maar dat is nu niet aan de orde.

krokodil
We passeren weer weilanden vol met koereigers en de Wouwen vliegen langs de weg.
In Daintree zoeken  we een stek voor een bak koffie. Nadat we besloten hebben welke koffie er op tafel komt en nog belangrijker, met wat er bij, ga ik de bestelling doorgeven.
“Goodmorning”, begin ik en krijg als antwoord ook “Goede morgen”.
Een backpacker uit Nederland, die hier achter de toonbank staat.

boomslang
Vervolgens lopen we naar de rivier, waar een boot klaarligt. We maken een tocht over dit gedeelte van de rivier en komen onderweg diverse krokodillen tegen, enkele slangen en wat watervogels.
Na de lunch vertrekken we richting een andere locatie aan de rivier. Na een stel Forest Kingfishers op de foto te hebben gezet, maken we ook hier een tocht over de rivier.


Nu komen we ook baby krokodillen tegen, maar ook enkele flinke knapen. Lijkt mij niet verstandig om in deze rivier te gaan zwemmen.
Als bonus komen we in een boom langs de waterkant een Tainy Frogmout tegen.

Mangrove

krokodil


Forest Kingfisher
Daintree river
Voor de avond valt maak ik zelf nog een wandeling richting de Fruitbats, of wel de Vleerhonden. Hanny had ze tijdens haar ochtend wandeling gezien. Inderdaad op de opgegeven plek hangen honderden van die typische beesten in de bomen. Schreeuwen en stinken vreselijk. Maar toch wel bijzonder. 


Fruitbat
Geen opmerkingen:

Een reactie posten