donderdag 25 september 2014

Huisje in de bergen

Regent Bowerbird,
Geen wonder dat deze mooie vogel een deel van het logo is van O'Reilly's
Komende blogs gaan over ons verblijf in de bergen in het Lamington National Park waar we een huisje hebben boven in de bergen. Nu ja, een huisje ? Een prachtige villa, van alle gemakken voorzien. De foto’s spreken voor zich. Vanaf deze locatie gaan wandelen in het regenwoud, vogelen en genieten van de natuur.
eerst maar eens een paar foto's van het huisje.
de villa


voor de foto

Maandag 22 september 2014. Vannacht geslapen in de bergen, in het gebied van O’Railly en omringd door het Lamington Nationaal Park.
Gisteren op tijd naar bed en vandaag om kwart voor zes de deur uit om vogels te gaan spotten. Het regent een beetje, maar ik zie genoeg vogels om door te gaan. Af en toe maar even onder een afdakje of boom gaan staan.
Mijn eerste opdracht is een foto maken van de zwart-gele Bowerbird, de Regent Bowerbird. (Voor ons de prieelvogel). Het lukt om een foto te maken, maar door de regen niet echt geslaagd, een bewijsplaatje. Later op de dag lukt het wel en zitten er zelfs vijf bij elkaar.uitzicht vanaf het balkon

uitzicht vanuit de kamer

Tussendoor druk bezig met het inhalen van een flinke achterstand op de Blog. Leuk om te doen, maar maak maar eens een keuze uit al die foto’s. Daarnaast moet er ook nog een beetje een verhaal in zitten en als het even kan op volgorde.
Af en toe komt de zon door en even daarna blijft er weer een wolk op de bergkam hangen en stort zich leeg, met een regenboog als gevolg.
Hanny en Riet gaan samen aan de wandel en komen nog een vogelaar tegen die ze een nest aanwijzen van een Bowerbird. Natuurlijk later zelf ook wezen kijken. Een nest volgens het plaatje in het Australisch vogelboek, inclusief de verzameling blauw ( blauwe doppen van melkflesjes) rondom het nest, om indruk te maken op een vrouwtje.

Na de middag met z’n allen aan de wandel. Een flinke klim om van het huis bij het info-centrum te komen. Van daaruit een tree top wandeling gemaakt. Onderweg weer een vogelaar bezig met enkele Logrunners, die op de grond een nest aan het bouwen waren. Wel moeilijk om over de grond rennende vogeltjes in een donker bos, zonder flits op de foto te zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten