dinsdag 23 september 2014

Gewoon langs de weg

Brolga
Vrijdag 19 september 2014, rijdend over de A2, op weg van Longreach naar Charleville, zo’n vijfhonderd kilometer verderop. Wat kan er gebeuren om een leuke blog te maken.

Gewoon langs de weg liggen weer te veel kangoeroes, ofwel de verkeerslachtoffers van meestal de road trains die in het donker rijden.

En natuurlijk gewoon de honderden Kites ( roofvogels) die overal als aaseters op de kangoeroes zitten, boven de weg zweven of gewoon op paaltjes of in bomen zitten.
Nog nooit zoveel roofvogels langs de snelweg gezien.
Soms zijn het kraaien die zich over zo’n slachtoffer ontfermen. 

Black Kites (roofvogels)
Het verschil van aaseter is goed te zien als de auto nadert. De roofvogels vliegen al vroeg op. De kraaien blijven nog heel lang bezig en wandelen even naar de kant om de auto te laten passeren.

Mistletoebird
Gewoon langs de weg, tijdens de koffiebreak in de natuur, in een boom, de Mistletoebird, een prachtig gekleurd vogeltje.
Gewoon langs de weg ? Voor ons en zeker voor mij niet. Twee Brolgas, vlak langs de kant van de weg. Kennelijk maakten ze zich niet druk om het verkeer en staken rustig de weg over en voerden vervolgens nog een dansje uit. Schitterend om dit spel te zien van deze prachtige vogels. ( Brolgas lijken erg veel op de Kraanvogel)

De dans van de Brolga'sOm het geheel nog spectaculairder te maken was er een stuk verder op een echte cattle drive. Een grote kudde koeien (stock) die door een man (stockman) en een vrouw, op paarden en met behulp van honden deels over de weg en deels over andermans gronden werden voort gedreven richting een verzamelplaats voor de verkoop. Mogelijk zijn ze nog dagen of weken onderweg voordat de bestemming bereikt wordt. Overal om ons heen, op de snelweg ( heette zelfs de A2) koeien en paarden.

Koeien op de snelweg, de A2
Over een afstand van zo’n 500 kilometer verandert het landschap ook diverse keren. Dat is op zich al bijzonder. Gewoon een ritje over de snelweg van A naar B kan dus gewoon heel bijzonder zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten