zondag 21 september 2014

Wouw

Black Kite - Wouw
Maandag 15 september 2014. Wouw is de Nederlandse naam voor de Australische Kite. Een roofvogel, die we vandaag erg veel zijn tegen gekomen. Een groep van 40 stuks, zitten op een geoogst stuk land waar suikerriet op stond.
Een groep van 30 stuks, hangend in de lucht eveneens bij een stuk land waar men aan het oogsten was.
Daarnaast gedurende de rit van Port Douglas naar Charters Towers, ongeveer 550 kilometer, bijna continu 1 of 3 Kites in de lucht. Kortom het waren er honderden vandaag.

langs de kust van Port Douglas richting Cairns

Black Kite

Bananen

Black Kite

Road Train

Als afsluiting van de dag, boven op een heuvel in het stadje Charters Towers gaven 3 Kites een show.
Charters Towers is een stadje met een geschiedenis. In vroegere tijden werd er goud gevonden en in de Tweede Wereldoorlog was deze plaats een belangrijke uitvalbasis voor de  Australische en Amerikaanse militairen. Inmiddels is veel echt geschiedenis en zijn de oude gebouwen over.
Gegeten in zo’n oud motel, met een gezellige baas, die lachend en op een simpele manier bediende. Zittend naast ons, de bestelling op nam. Mij een flesje bier gaf zonder glas. In Queensland drinken ze bier uit een fles en niet uit een glas. Overigens kwam er een prima maaltijd op tafel.
Tijdens de verkenning door het stadje rook het vreemd, een beetje zoetig. Even dacht ik aan een mij bekende drug, maar bij het park werd alles duidelijk. Bomen vol met Fruitbats, Grote vleermuizen met een hondenkop. De eigenaar van het motel dacht aan 70.000, maar meer om aan te geven hoe erg het is. Zo een beetje rond kijkend moeten het er wel veel meer dan 10.000 zijn.

Blue-faced honey-eater

hoeveel wielen ?

mierenhopen

Black Kite


De rit ging van Port Douglas, via Cairns, Innisfail, Inghem, Townsfill, naar Charters Towers. Een flink eind rijden, dus vandaag waren we vroeg op en stonden om zeven uur de auto in te laden.
Na het laatste ontbijt in het Rendezvous Reef Resident op weg. Nog één keer langs de kust, waar twee jonge wilde varkens langs de weg liepen, maar weg waren voordat de camera er was, en dan richting binnenland.
Onderweg eindeloze velden met rietsuiker, gevolgd door bananenplantages en mango boomgaarden, daarna weer het bekende binnenland, rode aarde en erg droog.

de huisbankier

Black Kite

Charters Towers

Black Kite


Black Kite

Fruitbat - Vleerhonden

Fruitbat

Australian Magpie - Zwartrugfluitvogel

Australian Magpie - Zwartrugfluitvogel

Nankeen Kestrel - Torenvalk

Nankeen Kestrel - Torenvalk

1 opmerking:

  1. The rephotographs of the Australian Magpie is great! And the Black Kite is awesome ;-)
    groetjes
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen