vrijdag 13 december 2013

Van VOPRU naar SPEM

ontvangst met koffie en gebak
Voor niet politiemensen en misschien zelfs voor de doorsnee politieagent, die overigens opgroeien met afkortingen, zijn dit onbekende kreten.
VOPRU staat voor Vereniging Oud medewerkers Politie Regio Utrecht. Deze club van gepensioneerde politieambtenaren ontstond na de reorganisatie in 1994, waarbij de afzonderlijke politiekorpsen samengevoegd werden tot een regio korps.
Inmiddels zijn we weer een stap verder en is de nationale politie een feit. Bij het ontstaan, werden de regio’s samengevoegd tot eenheden. En zo ontstond door samenvoeging van de regio Utrecht, Flevoland en Gooi & Vechtstreek, de eenheid midden Nederland.
Vanzelfsprekend worden ook de verenigingen van gepensioneerden samengevoegd en zo ontstaat de nieuwe naam SPEM ( Senioren Politie Eenheid Midden Nederland ).
partycentrum Schimmel, Woudenberg
Vanmiddag het afscheid van de VOPRU in Woudenberg. Ruim driehonderd oud collega’s  ‘vierden dit afscheid’. Dus een hoog grijs gehalte.
bestuur VOPRU
Ontvangst door het bestuur en de politie bigband PRO-motion uit Amersfoort.
politie bigband PRO-motion uit Amersfoort
Bij een afscheid horen mooie woorden en cadeaus. De voorzitter Willem Welgraven gaf een uitleg over de op handen zijne ontwikkelingen met betrekking tot de SPEM, waarna hij de bestuursleden bedankte voor hun inzet. Als bedankje ontvingen ze de VOPRU speld.
Voorzitter Willem Welgraven

Bestuur VOPRU
Vervolgens nam Miriam Barendse korpschef van de Eenheid Midden Nederland het woord.
 
korpschef Midden Nederland Miriam Barendse
Daarna werden de contactpersonen, die fungeren als spil tussen de leden en de VOPRU in het zonnetje gezet en bedankt voor hun inzet.
 
contactpersonen

 
Tot slot kreeg Erik Hovinga uit handen van de voorzitter de gouden VOPRU speld uitgereikt voor zijn geweldige inzet, als contactpersoon tussen de Eenheid Midden Nederland en de VOPRU leden.
Erik Hovinga


de gouden speld
Na enkele drankjes en vele gesprekken tussen de oud collega’s werd  het tijd voor een voortreffelijk buffet. Hetgeen uitstekend in de smaak viel, evenals het volgende onderdeel het buffet van ijs en pudding.
een muziekje tijdens en na het eten


 
Na de koffie was het weer tijd om naar huis te gaan.
Complimenten voor het bestuur van de VOPRU en het personeel van het partycentrum Schimmel voor de algehele zorg.
Op verzoek van enkele oud collega’s een ruime hoeveelheid foto’s op de blog gezet. Een impressie.

 


 
 

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten