zaterdag 21 december 2013

Kerst in de Betuwe

protestante kerk te Deil
Vrijdagavond 20 december 2013 in het donker op weg naar de Betuwe, voor de medewerking aan een kerstconcert in de kerk in het dorpje Deil. Op de A2 passeren we de grootste kerstboom van Nederland. Volgens de organisatie van het concert, is de kerk makkelijk te vinden. In Deil staat maar één kerk. Nu zo makkelijk was dat ook weer niet, met al die nauwe , donkere straatjes, maar we kwamen op de dijk en vonden de protestante kerk aan de Deilsedijk.

gezamenlijke repetitie
Een kleine vierkante kerk met nog van die ouderwetse banken. Maar met voldoende ruimte onder de preekstoel voor twee koren. Langzaam aan kwamen de zangers en zangeressen binnen en rond zeven uur stonden beide koren, het Chr.gem.zangver. “Jubilate Deo” o.l.v. Henk van de Plassche en het Utrecht Politie Mannenkoor Excelsior o.l.v. Michel de Valk. op het podium om de gezamenlijke nummers door te zingen.
Henk van de Plassche
Nadat Jubilate Deo ook zelf nog enkele nummers doorgezongen hadden , kon het politiekoor de akoestiek van de kerk zelf uit testen. Een kerk is voor een koor een hele mooie omgeving om te zingen. De klanken komen veel beter tot hun recht in de kerk, maar betekent ook dat er mooi zuiver gezongen moet worden. Een schone taak voor de dirigent.
Michel de Valk, filmpje voor de blog
Samen brachten de koren een mooi afwisselend kerstprogramma, met als gezamenlijke liederen : Transeamus, Still a Bach Chrismas en het Ere zij God.
Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior
Hoe komt een Utrechts politiekoor in Deil terecht ?

Marjan Fey
Nu heel simpel, de pianiste van Jubilate Deo en de pianiste van het Utrechts politiemannenkoor is Marjan Fey. Marjan bracht de koren bij elkaar voor dit gezamenlijke kerstconcert.
voor de familie

 (foto's Riet de Rooij)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten