zaterdag 14 december 2013

De fotograaf van EXCELSIOR

De Roef, De Meern
Daar sta je dan, vanzelfsprekend in het uniform, maar zonder stem. Een virus blokkeert het geheel. Meezingen is vandaag echt geen optie en wordt verboden door de dirigent. Foto’s maken mag wel en zo wordt ik vervolgens, als fotograaf van het Utrechts Politie Mannenkoor excelsior aangekondigd door onze spreekstalmeester. Jammer, maar hopelijk zondag weer een beetje stem om mee te zingen in het kerkje Blauwkapel tijdens de Advent dienst.

De stemmen even warm draaien (ofwel inzingen)
Vrijdag 13 december 2013 was het politiekoor te gast in het dienstencentrum ‘De Roef’ in De Meern. De locatie waar we al jaren ons eerste kerstconcert hebben. Een zaal die ook ieder jaar tot de laatste plaats bezet is. Maar het leek er even op dat dit het laatste kerstconcert zou zijn in ‘De Roef’, maar gelukkig voor De Roef en ons, zijn we volgend jaar weer van de partij. *

Het Utrechts Politie Mannenkoor EXCELSIOR

Dirigent, Michel de Valk

Pianiste, Marjan Fey
Met een mooi koor was Excelsior aanwezig en natuurlijk onder de deskundige leiding van de dirigent, Michel de Valk, de geweldige begeleiding op de piano door Marjan Fey en een perfecte uitleg van de liederen door de spreekstalmeester Bert Landman.

Spreekstalmeester, Bert Landman
Voor mij was het een vreemde gewaarwording om aan de andere kant van de dirigent te staan, maar daarnaast ook wel weer bijzonder om het politiekoor eens te horen zingen. Waarschijnlijk kijk ik met een andere bril naar het koor dan de gasten van de Roef.

Het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior
Het is inderdaad indrukwekkend om al die mannen in het politie uniform te zien staan. Wat tijdens de repetitie nog weleens fout ging, ging nu goed. Maar één lied vraagt nog om een beetje aandacht. Sommige zangers kijken wel vrij ernstig tijdens het zingen, het is per slot van rekening een feestje om te zingen voor een volle zaal.


Van achter die piano, blik op het koor


Een tevreden blik
Kijkend in de zaal, hebben duidelijk de bekende liederen de voorkeur. Een glimlach van herkenning bij de aankondiging en het zachtjes meezingen met het koor.

Ineke Schols

Na afloop bedankt Ineke het koor, de dirigent en pianiste voor het mooie kerstconcert. En zoals ze zei, Kerst begint voor mij, na het kerstconcert in De Roef, van het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior.
Koormeester, Hen evers
* De gemeente heeft de subsidie stopgezet en de vaste medewerkster Ineke Schols was ontslag aangezegd. Door een protestdemonstratie van de voornamelijk oudere bezoekers, compleet met rollators, kan er in ieder geval met steun van Vrienden van De Roef, voorlopig nog doorgegaan worden. ( Dan is het eigenlijk onbegrijpelijk, dat er een enorme bibliotheek gebouwd wordt in het centrum van Utrecht, waarbij nu al vast staat, dat er de komende 40 jaar, ieder jaar 2,5 miljoen euro aan subsidie verstrekt moet worden om het geheel draaiende te houden !!!)

1 opmerking:

  1. Mooi verslag! En nu maar zachtjes praten en hopen dat je gauw weer bij stem bent!
    groetjes,
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen