zondag 1 september 2013

De familiereünie 2013


Het weekend, vijftig procent kans op regen en een lagere temperatuur. En dat na een lekkere zomerse week en met de familiereünie in het vooruitzicht. Op weg naar de Zonnewende in Sint-Michielsgestel regent het dan ook een beetje.
MAAR bij aankomst is het droog en begint de zon te schijnen en was het een prachtige warme zaterdag en een mooie zondag. (klik op de eerste foto om de serie groter te bekijken)
De derde familiereünie met 87 familieleden, afkomstig uit Nederland, Canada, Australië en Nieuw Zeeland. De organisatie, die dit keer bestond uit de gezinsleden van Leen en Adri, hadden het prima voor elkaar en zorgden voor een geslaagd weekend met als thema ‘ik hou van Holland’.
 
Na de koffie, waarbij via de Skype verbinding was met Joke in Australië, werd gestart met een hernieuwde kennismaking met een aantal familieleden.
We komen elkaar niet iedere dag tegen, zeker niet als ze van verre komen. Iedereen kreeg een soort familie paspoort, met daarin alle namen van de deelnemers. Alle deelnemers hadden stickers met hun afbeelding. Via een spel werden onderling de stickers uitgewisseld. Peter, die later arriveerde, werd door zijn familie overvallen. Iedereen miste zijn stickers in het boekje. Zelf kreeg hij geen kans om de geruilde stickers in te plakken.

lunch
Na de lunch was er een spellenmiddag, waarbij in teamverband gestreden werd om de hoofdprijs. Of het spel altijd eerlijk gespeeld werd ? Er zit wel iets in de familie, dus iedereen had er last en/of gemak van. De foto’s spreken voor zich. Natuurlijk behoorde mijn team tot de winnaars en mocht ik een prachtige beker in ontvangst nemen.


Voor het diner kregen de voetballers en voetbalsters de ruimte om zich uit te leven, gade geslagen door de oudere garde.
soep vooraf

ijs toe
De avond werd gevuld een gezelschapsspel. Ton is in zijn vrije tijd goochelaar en zette ons direct op het verkeerde been met een Bingo rondje, waarbij alle deelnemers op het zelfde moment een bingo hadden. Ook bij deze ronden viel mijn team weer in de prijzen. 
Ton gaf nog een goochelrondje voor de jonge neefjes en nichtjes. Vol aandacht werden zijn handelingen gevolgd om de truc te kunnen ontdekken.
hoe doet hij het ?
De zondag werd rustiger doorgebracht om wat meer met elkaar te kunnen praten.
Tot slot werd er even als voorgaande reünies, de familiefoto gemaakt. Een hele kunst om 87 mensen op een foto te krijgen. Zeker als er familieleden tussen zitten van meer dan twee meter hoog.
2 meter en 1 centimeter
We kunnen terugkijken op een prachtige, geslaagde familiereünie. Over drie jaar weer ?

3 opmerkingen:

  1. Wat een mooi verslag en prachtige foto's! En natuurlijk ontmoeten we elkaar weer over drie jaar ... In Canada???
    Hartelijke groet van Ton, Jamie en Margot

    BeantwoordenVerwijderen
  2. en wat een snel verslag - ik heb het de collega's al laten zien! en wij willen best wel mee naar canada...

    anja

    BeantwoordenVerwijderen