zaterdag 7 september 2013

Zingen tussen de Dahlia’s

Dahlia tentoonstelling Ons Genot
Dat was weer eens een totaal andere omgeving om een concert te geven met het Utrechts Politie Mannenkoor Excelsior. Zingen midden tussen de Dahlia’s op een volkstuin.

Paul Oorthuijsen

Ons koorlid Paul Oorthuijsen is een actief lid bij het volkstuinencomplex “Ons Genot” in Overvecht. Dit jaar werd er voor de vijftigste keer een Dahlia tentoonstelling gehouden en ons politiekoor werd uitgenodigd om deze feestelijke gebeurtenis op te luisteren.

Het koor stond onder een mooie grote tent. Wel was het nog even spannend of het droog zou blijven, niet dat het koor of toeschouwers nat zouden worden, maar het geluid van een flinke bui regen zou het koor mogelijk kunnen overstemmen. Maar goed het bleef droog tot het einde van het concert.
Een mooie omgeving om foto's te maken. Met dank aan Riet en Anna.

Onze pianiste Marjan was verlaat en daarom werd er gestart met de dirigent Michel de Valk achter de piano. Maar even later kon Marjan toch de toetsen overnemen.

Ondanks dat er na de vakantieperiode slechts twee keer gerepeteerd werd, kunnen we toch terugkijken op een geslaagd concert. Excelsior was met een mooi koor van vijfentwintig zangers aanwezig. Als gast zong mee Pieter Lammersma vanuit Australië.

Paul Oorthuijsen, zelf ook actief Dahliakweker viel in de prijzen met onder andere, de grootst gekweekte Dahlia bloem.
 
Utrechts Politie Mannenkoor EXCELSIOR

Bert Landman


Michel de Valk

Marjan Fey

Pieter Lammersma
 

2 opmerkingen: