woensdag 26 juni 2013

Stulpheide


De Stulpheide is een mooi wandelgebied met naast bossen, heideveldjes en kleine vennetjes. Daar tussendoor lopen de koeien min of meer in het wilde rond. 


Dus wel even oppassen als je van de paden afwijkt of een oversteek maakt over de heide. Men is gewaarschuwd.De zon schijnt nog prachtig tussen de bomen door op de varens als we aankomen. Later is het bewolkt, maar het blijft droog. De digitalis bloeit en alles is mooi groen. Overal horen we de vogels zingen, maar ze laten zich nog niet zien. Maria en ik zijn eigenlijk op zoek naar de kruisbekken.


Bij een vennetje zit een natuurliefhebber. Het boek ver Libellen ligt naast hem. Ja kruisbekken zitten hier. Gisteren zaten er hier nog een paar langs het vennetje. Ja, gisteren is niet vandaag en de kruisbekken waren kennelijk vandaag even ergens anders. Wel kwaakten de kikkers er lustig op los.


Maar goed het werd toch nog een klein feestje. De jonge boerenzwaluwen lieten zich braaf op de foto zetten en wat verder weg, maar toch duidelijk waarneembaar vlogen en zongen enkele roodborsttapuiten en gekraagde roodstaarten.


Voor de grap nog een foto van een eekhoorn die snel tussen het groen verdween. Heel goed kijken, dan zie je nog net een oranje vlekje ergens op de grond.


3 opmerkingen:

 1. Alsof ik er weer loop! Het is er ook erg mooi! Volgende keer dan maar de kruisbekken in het zonnetje ;-)
  groet,
  Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk Huib, jammer dat er geen kruisbekken waren (op de foto?). Blijven volgens mij toch heel lastige vogels. Maar de rest staat er toch weer leuk op.
  Ben je trouwens zo onder de hand niet toe aan een lens met een iets groter bereik, dat zou toch wel gemakkelijker voor je zijn.

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat zou mooi zijn, maar soms moet je keuzes maken, zoals de verbouwing van een badkamer. Maar hij staat boven aan mijn lijstje.

   Verwijderen